Ilustracija (Foto: Getty Images)
Ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Tim hitne medicinske pomoći Zagrebačke županije kasno sinoć otišao je u Vrbovec na poziv trudnice kojoj je pukao vodenjak. Zbog simptoma majke sumnjalo se da ima koronavirus, a unatoč brzoj reakciji beba je rođena u vozilu hitne pomoći ispred bolnice.


Tim Hitne medicine Zagrebačke županije sinoć u 22:40 upućen je na intervenciju trudnici kojoj je pukao vodenjak.

Vezani članci Ilustracija Preminulo još 10 osoba: Stožer objavio nove podatke o zaraženima, pogledajte stanje po županijama Ilustracija Više od 13.000 ljudi preminulo od korone u gotovo tjedan dana: Bolnice i pogrebne tvrtke pretrpane

Ekipa hitne doznala je da trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu. Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s ljudima sumnjivim na COVID-19, a posljednji izlazak iz kuće bio je redovna kontrola, objavila je Zagrebačka županija.

Medicinski tim krenuo je prema KB-u Merkur, uz najavu da je porođaj u tijeku. Tim iz bolnice spremno je dočekao vozilo ispred bolnice, a zdrava curica rođena je u 23:15 u vozilu hitne medicinske službe ispred  bolnice.

S obzirom na povišenu temperaturu i kašalj kao suspektne simptome, majka je prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. Kako se radilo o hitnoj intervenciji, tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

Na kraju su stigle dobre vijesti, majka je negativna na koronu te se i ona i beba uspješno oporavljaju u KB Merkur, a tim Hitne medicine Zagrebačke županije od sutra je ponovno u smjeni.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju