Obavijesti Video Pretražite Navigacija
filmski scenarij

Beba rođena u vozilu hitne pomoći, sumnjalo se da majka ima koronavirus

Ilustracija (Foto: Getty Images)
Ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Tim hitne medicinske pomoći Zagrebačke županije kasno sinoć otišao je u Vrbovec na poziv trudnice kojoj je pukao vodenjak. Zbog simptoma majke sumnjalo se da ima koronavirus, a unatoč brzoj reakciji beba je rođena u vozilu hitne pomoći ispred bolnice.

Tim Hitne medicine Zagrebačke županije sinoć u 22:40 upućen je na intervenciju trudnici kojoj je pukao vodenjak.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

Ekipa hitne doznala je da trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu. Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s ljudima sumnjivim na COVID-19, a posljednji izlazak iz kuće bio je redovna kontrola, objavila je Zagrebačka županija.

Medicinski tim krenuo je prema KB-u Merkur, uz najavu da je porođaj u tijeku. Tim iz bolnice spremno je dočekao vozilo ispred bolnice, a zdrava curica rođena je u 23:15 u vozilu hitne medicinske službe ispred  bolnice.

S obzirom na povišenu temperaturu i kašalj kao suspektne simptome, majka je prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. Kako se radilo o hitnoj intervenciji, tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

Na kraju su stigle dobre vijesti, majka je negativna na koronu te se i ona i beba uspješno oporavljaju u KB Merkur, a tim Hitne medicine Zagrebačke županije od sutra je ponovno u smjeni.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene