Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštre kritike

Bivši američki predsjednik Trumpovo upravljanje krizom nazvao "krajnje kaotičnom katastrofom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki predsjednik Barack Obama ocijenio je da je način na koji njegov nasljednik u Bijeloj kući Donald Trump upravlja koronakrizom "krajnje kaotična katastrofa", izvijestili su u subotu američki mediji.

Tu oštru kritiku, njegovu do sada najeksplicitniju, bivši demokratski predsjednik je izrekao u petak navečer tijekom polusatnog telefonskog razgovora s bivšim suradnicima svoje vlade, čiju snimku je pribavio Yahoo News.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BORBA S PANDEMIJOM Broj slučajeva koronavirusa oborio rekord: SAD ima više od 55.000 novooboljelih u jednom danu Slika nije dostupna OBOREN REKORD Ponovo crne brojke u SAD-u: U jednom danu više od 50.000 zaraženih, gotovo tri milijuna oboljelih

Barack Obama je posebice spomenuo da je bitno izabrati dobre čelnike za slučaj javnozdravstvene krize i pozvao je svoje bivše suradnike da se uključe u kampanju Joea Bidena, njegovog bivšeg potpredsjednika i demokratskog kandidata, iako još neformalnog, za predsjedničke izbore u studenome.

Obama je već ranije spomenuo da je republikanski milijarder "odbacio upozorenja" o opasnostima izbijanja pandemije.

Donalda Trumpa njegovi kritičari optužuju da je najprije minimalizirao prijetnju koronavirusa, a zatim davao kontradiktorne i zbunjujuće upute, između poziva na oprez i nestrpljivosti da se pokrene gospodarstvo.

Obama je ponovio da je važno podržati njegovog bivšeg potpredsjednika i najavio da će se intenzivno uključiti u Bidenovu kampanju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene