Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"ne osuđujte ljude"

Bandić o žarištu zaraze u noćnim klubovima: "Zamislite da se ja u klubu ljubim s nekim u maski. Ma nema šanse"

Milan Bandić
Milan Bandić Foto: DNEVNIK.hr
Zagrebački gradonačelnik kaže da je i on bio mlad i išao u noćne klubove i zato ne treba osuđuvati one koji su se ovih dana zarazili tamo, a danas ih je u Zagrebu bilo 16 od ukupno 39 zaraženih.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare kazao je kako je situacija u Zagrebu, gdje je 39 novozaraženih, gora nego jučer te dodao kako smatra da će narednih dana biti i gore, a krivac za to je popuštanje mjera. Bandić pretpostavlja da će nakon 5. srpnja ponovno postrožiti mjere.

Pročitajte i ovo Milan Bandić nosi masku naopako ne ide mu A dao je sve od sebe: Pogledajte kako Bandić opet pogrešno nosi masku Bandić ima problema sa stavljanjem maske znači... tako ne! Pogledajte kako Bandiću ne ide pa ne ide s maskom: Prvo preko očiju, pa ispod nosa...

Od 39 novozaraženih, 16 ih se zarazilo u noćnim klubovima. Bandić se osvrnuo na tu činjenicu.

"Relaks, popuštanje. Mladi pogotovo u noćnim klubovima. I ja sam nekad bio mlad i išao u noćne klubove u tri ujutro. Znate kad se ide u noćni klub? Iza dva, ali ne samo vremenski iza dva, nego kad dobijete volju da idete u noćni klub. Postoji zagrijavanje, onda idete u noćni klub. Onda je tamo raspašoj. I svjedoci smo toga da je pola naših pozitivnih iz noćnih klubova", rekao je Bandić.

"I ja sam to nekad radio. I to je istina. I zato ne osuđujte ljude. Tamo ne pomaže ni maska. Zamislite u noćnom klubu da se ja ljubim s nekim u maski. Ma nema šanse. U nekom prigušenom kutku dvorane, uz 80, 120 decibela. Ma fućka se meni za masku tada. I rezultat toga je to što imamo. A to je istina i recimo tu istinu. I sada nema na rikverc, oni koji su dali popuštanje tih mjera sada bi sve dali da mogu rikverc, ali nema. Ili odgoditi izbore, a to ne možemo, jer je predsjednik raspisao izbore, a predsjednik je institucija. A nevjerujem da će to napraviti, niti je logično. A s druge strane imamo sliku tu koju imamo, iz dana u dan sve goru i ovih 8 dana će to tako biti, jer u drugu nedjelju su izbori", rekao je Bandić te najavio kako će kumicama na placu u ponedjeljak podijeliti po dvije maske jer su ga to tražile, a druge gradske institucije poput vrtića i domova Grad je već opskrbio.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene