Slovensko-austrijska granica
Slovensko-austrijska granica Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Austrija ublažava pravila za sve koji iz Hrvatske dolaze u tu zemlju. Od 1. lipnja više neće biti obvezna karantena, već će za ulazak u zemlju biti dovoljan negativan test, potpuna cijepljenost ili potvrda o preboljenju COVID-a.


Od 1. lipnja putnici koji iz Hrvatske putuju u Austriju više ne moraju ići u karantenu ako su testirani, cijepljeni ili su preboljeli COVID-19, priopćilo je Ministarstvo turizma i sporta. Istu je odluku nedavno donijela i Njemačka.

Vezani članci Prosvjedi u Melbourneu zbog strogih epidemioloških mjera Imaju 163 nova slučaja, u karanteni čak 13 milijuna građana: Tisuće ljudi u Australiji prosvjeduje zbog novih mjera, više od 50 uhićenih Bolesne tetovaže Epidemija će proći, ali njihove tetovaže posvećene koronavirusu ostat će do kraja života

Od istog datuma Hrvatska počinje i s upotrebom EU digitalnih COVID potvrda. ''U tijeku su tijeku bilateralna testiranja s državama članicama, a do sada su validirane COVID potvrde s više od deset država uključujući i Austriju'', rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

Iz Ministarstva dodaju i da je Hrvatska učinila sve kako bi spremno dočekala sezonu. ''Poboljšanje epidemiološke situacije donosi dodatni optimizam, a posebno ohrabruje što broj cijepljenih osoba u Hrvatskoj svakim danom raste'', poručuju i ističu da je u tijeku intenzivno cijepljenje turističkih djelatnika.