Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Informirali ga o poduzetim mjerama

Plenković se sastao s Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva, razgovarali o prevenciji širenja koronavirusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sastao se u nedjelju s Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva koji ga je informirao o poduzetim mjerama i planovima za prevenciju širenja koronavirusa, radi zaštite sigurnosti i zdravlja hrvatskih građana, izvijestili su iz Vlade.

 Na sastanku premijera Plenkovića s ekspertnom skupinom Kriznog stožera Ministarstva razgovaralo se i o trenutnoj situaciji glede širenja virusa u susjednoj Italiji, navode iz Vlade.

Ministar zdravstva Vili Beroš ranije danas potvrdio je da dvoje pacijenata, koji su zaprimljeni na riječki KBC, nisu zaraženi koronavirusom. Riječ je o jednom talijanskom državljaninu te ženi iz Rovinja koja je boravila u Padovi.

Pročitajte i ovo Koronavirus u Italiji - 1 Najviše slučajeva u Europi Dramatično u Italiji: Umrla i treća žrtva koronavirusa, zaraženo više od 150 ljudi

Potrebni uzorci iz riječkog KBC-a bili su, naime, poslani na analizu u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu kako bi se utvrdilo o kakvoj je infekciji riječ. Dobiveni nalazi to dvoje pacijenata bili su negativni na koronavirus. Iz Ministarstva zdravstva također su izvijestili da je oboje pacijenta u dobrom općem stanju.

Trenutni broj laboratorijski potvrđenih oboljelih od nCoV bolesti u svijetu je - 78.833 osobe (izvor ECDC), objavio je u nedjelju Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) na svojim internetskim stranicama, a u svijetu je preminulo 2463 ljudi. U Europi je trenutno oboljela 121 osoba.

U Hrvatskoj za sada nema oboljelih od koronavirusa, objavio je u nedjelju HZJZ. Do danas je u Hrvatskoj laboratorijski obrađeno 18 osoba kod kojih je postavljena sumnju na bolest uzrokovanu nCoV i svi su negativni, tj. odbačena je sumnja na novi koronavirus.

Europske zemlje u kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom su Francuska, Njemačka, Finska, Italija, Španjolska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgija, Rusija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene