Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je na nama

Shvatimo ovo stanje ozbiljno: Ako se ne uozbiljimo, za 18 dana čeka nas talijanski scenarij

Videozid o eksponencijalnom rastu zaraženih koronavirusom - 3
Videozid o eksponencijalnom rastu zaraženih koronavirusom - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Videozid o eksponencijalnom rastu zaraženih koronavirusom - 1 Videozid o eksponencijalnom rastu zaraženih koronavirusom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Videozid o eksponencijalnom rastu zaraženih koronavirusom - 2 Videozid o eksponencijalnom rastu zaraženih koronavirusom - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Videozid o eksponencijalnom rastu zaraženih koronavirusom - 3 Galerija 1/3 >>
Situaciju u kojoj se trenutačno nalazimo trebamo shvatiti ozbiljno. Upozorio je na to javnost i ministar zdravstva Vili Beroš. Poručio je - još nas 18 dana dijeli od talijanskog scenarija i u izračunu objasnio što to znači eksponencijalni rast.

U samo jednom danu broj oboljelih porastao je za 22 posto. I to, kada uzmemo primjer od četvrtka pa do jučer u 16 sati - sa 105 na 128 oboljelih. Za tjedan dana, dakle sljedeći petak 27. ožujka, ako ovako nastavimo imat ćemo 515 oboljelih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

Tjedan dana iza, 3. travnja bit će 2070. 8. travnja dolazimo do brojke od čak 5600 oboljelih. Od njih 5600, 85 posto pacijenata bit će s blažim oblicima bolesti.

Njih 15 posto možda će trebati respiratore. Imamo 800 respiratora. To bi značilo da od 840 ljudi koji budu trebali respirator, njih 40 ga neće moći dobiti. To nas čeka za 18 dana. Ako se ne uozbiljimo, za 18 dana čeka nas talijanski scenarij. Shvatimo ove brojke ozbiljno.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene