Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija "Obitelj na dar"

Pokušajte ne zaplakati! Doniranim mobitelom čula je nećaka iako nije mogla pričati: "Na zvuk njegova glasa reagirala je ogromnim smiješkom. Predivno"

Akcija Obitelj na dar za pacijente KB Dubrava - 4
Akcija Obitelj na dar za pacijente KB Dubrava - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Akcija Obitelj na dar za pacijente KB Dubrava - 1 Akcija Obitelj na dar za pacijente KB Dubrava - 1 Foto: DNEVNIK.hr Akcija Obitelj na dar za pacijente KB Dubrava - 2 Akcija Obitelj na dar za pacijente KB Dubrava - 2 Foto: DNEVNIK.hr Akcija Obitelj na dar za pacijente KB Dubrava - 3 Akcija Obitelj na dar za pacijente KB Dubrava - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Akcija Obitelj na dar za pacijente KB Dubrava - 4 Galerija 1/4 >>
A za sve one koji se bore s COVID-om, ali i drugim bolestima, ovi dani su posebno teški, kao i njihovim obiteljima. Posebno emotivno je u četvrtak bilo u COVID bolnici u Dubravi jer su pacijentima stigli gosti.

Emocije su proradile u COVID bolnici u Dubravi. Nakon odijevanja, volonteri su uzeli mobitele i čestitke u ruke i - pravac na COVID odjel.

"Dobar dan. Kod gospođe Barice smo. Sad ćemo vam pokazati gospođu. Ona je dobro", čulo se u KB Dubrava. "Sretan Božić", "Hvala lijepa", "I vama svima", "Hvala, bako. Još malo i ti ćeš doći doma", čulo se u kratkom emotivnom razgovoru.

"Bila je ta jedna gospođa koju je doslovno cijela obitelj dočekala. Od unuka, mislim da je sin tu bio. Stvarno, predivno. Predivno", opisala je studentica medicine i volonterka Lea.

Bilo je onih koji nisu mogli razgovarati. Poput Radomirove tete. Ali mogla je čuti i vidjeti svog nećaka.

Reagirala na glas ogromnim smiješkom

"Ona je samo na boju i zvuk njegovog glasa reagirala ogromnim smiješkom. Predivno", kazala je suorganizatorica akcije dr. Sonja Krofak.

A njezinom nećaku je pao kamen sa srca. "Nismo mogli veze imati, tako me razveselilo da sam je vidio. Vjerujem u nju. I meni puno znači isto. Uljepšalo mi je Božić. Hvala vam puno. Sve najbolje", kazao je nećak pacijentice, Radomir.

"Koliko god vam pričali kakvo je stanje, zapravo dok ne uđete na odjel, ne obučete ono odijelo i ne uđete, nemate osjećaj da je to stvarno. I rad pod tim odijelima. Mislim, svaka čast tim radnicima", opisala je studentica Lea.

Čestitke stigle na adresu, bilo i suza

I učenicima iz Osnovne škole Ivana Cankara. Djeco, znajte da su i vaše čestitke stigle na adresu. Bilo je i suza.

"Hvala, dječice, puno. Čuvajte se. Budite dobri i Sretan Božić. Neka vam mama i tata kupe puno darova. Bok", poručila je pacijentica koja leži s maskom za kisik, Slavica.

Ovo je pacijentima starije životne dobi koji nemaju mobitele bio najljepši poklon. Liječnici redovito daju informacije obiteljima, ali ovo je ipak drugačije.

"Da to ne bude samo zdravstveni radnik koji će reći da je netko njegov dobro. Nego da se oni uvjere da njegov najbliži djed, majka, baka, otac komuniciraju, da im je dobro", objasnila je v.d. zamjenica ravnatelja KB Dubrava doc. dr. sc. Diana Rudan.

U akciji "Obitelj na dar" danima su se prikupljali mobiteli. Skupljeno je više nego što je trebalo za Dubravu pa akcija ide dalje.

"Nismo stigle pobrojati, ali značajno više od planiranog broja. Mislim da smo blizu osamdesetak uređaja", rekla je Krofak.

"Svi ti mobiteli koje su ljudi donirali, ja se nadam da će naći svoje mjesto u rukama jednog od COVID pacijenata u cijeloj Hrvatskoj i zato se nadam da će i druga ravnateljstva otvoriti svoja vrata", kazala je suorganizatorica akcije Mirna Savić.

Poklone otvarali i djelatnici COVID odjela

I djelatnici KBC-a otvarali su poklone. Svojim kolegama koji rade na COVID odjelima s Rebra su poslali znak pažnje. U Arenu su stigle pune kutije.

"To je mali znak pažnje pod borom. Nije bitno što je zamotano, bitno je da smo to s ljubavlju motali", poručila je glavna sestra KBC-a Zagreb Ana Ljubas.

Mladi iz crkvenih zborova zagrebačkih župa odlučili su razveseliti bolesnu djecu i ostale pacijente pa su im zapjevali pod prozorom. Tim malim, velikim borcima.

Pročitajte i ovo Valentina Baus razgovara s Krunoslavom Capakom - 2 Cijepljenje počinje za tri dana Capak otkrio kad će se cijepiti članovi stožera: "Neki od nas jesu kronični bolesnici i starije osobe"

Pročitajte i ovo Ivica Lukšić nadaju se silaznoj putanji Šef KB Dubrava rekao tko će se prvi cijepiti u COVID bolnici i poslao upozorenje: "Obolijeva jako puno mladih, tu korona ne posustaje"

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene