Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nadaju se silaznoj putanji

Šef KB Dubrava rekao tko će se prvi cijepiti u COVID bolnici i poslao upozorenje: "Obolijeva jako puno mladih, tu korona ne posustaje"

Prve doze cjepiva protiv koronavirusa stižu u Hrvatsku u subotu. Među prvima će se cijepiti i zdravstveni djelatnici s prve crte obrane od COVID-a. Među njima su i zaposleni u Kliničkoj bolnici Dubrava.

U subotu dolaze prve doze cjepiva. Namijenjene su, između ostalog, i zaposlenima u COVID bolnicama u Hrvatskoj. Jedna od njih je KB Dubrava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Preminulo je 7 osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji Ilustracija Preminulo šest osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji

Koliko djelatnika te bolnice će se cijepiti, za Dnevnik Nove TV je rekao prof. dr. sc. Ivica Lukšić, v. d. ravnatelja KB Dubrava.

"U KB Dubrava cijepit će se nešto više od 70 posto. Mi smo jako zadovoljni odazivom zdravstvenog osoblja", kazao je Lukšić.

"Mi bi trebali dobiti 200 doza cjepiva, napravili smo sve pripreme za cijepljenje u nedjelju poslijepodne. Cijepljenje će se vršiti u polikliničko dijelu, 'čistom dijelu' bolnice i vršit će ga liječnici i sestre. Sve je spremno u tehničkom i ljudskom pogledu", dodao je Lukšić.

Dodaje da neće svi bit cijepljeni u nedjelju. "Tada ćemo započeti, planirano je cijepljenje u nedjelju poslijepodne, ponedjeljak i utorak", rekao je Lukšić.

Prioritet starijim kolegama

Lukšić je kazao da će se i on sigurno cijepiti. "Prioritet smo dali našim starijim kolegama koji rade s COVID bolesnicima, ali cijepit ćemo se svi", dodao je Lukšić.

Za stanje u bolnici navodi da se posljednjih nekoliko dana bilježi prestanak porasta prijema oboljelih.

"Imamo stagnaciju porasta u prijemu i mi to jako dobro osjetimo. Današnji i jučerašnji dan su prvi dani, nakon dugog vremena, gdje je prijem u hitnoj službi bio manji nego u prethodnim danima", objasnio je Lukšič.

"Želimo vjerovati da je ovo početak jedne silazne putanje, radi se o silaznom trendu tijekom četiri do pet dana", rekao je Lukšić.

Obolijevaju mladi

Navodi da i dalje u velikom broju obolijevaju mladi ljudi.

"Koliko s jedne strane vidimo pozitivan trend u smanjenju novooboljelih, toliko imamo situaciju da bolesnici mlađe dobi i teške kliničke slike dolaze i dalje. Tu COVID ne posustaje", dodao je.

"Mi i danas imamo 75 bolesnika na respiratoru", rekao je Lukšić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene