Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet autobusa s 82 Hrvata

Hrvati koji su zbog epidemije bili zarobljeni u Tirolu i Vorarlbergu napokon se vratili kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Večeras su se u konvoju od pet autobusa iz Austrije u Hrvatsku vratila ukupno 82 državljana. Misija je to omogućavanja povratka Hrvatima koji su ostali zarobljeni izvan svojih granica silom prilika.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je kako je konvoj od pet autobusa s ukupno 82 hrvatska državljana stigao u Hrvatsku iz austrijskih pokrajina pogođenih koronavirusom. Radi se o pokrajinama Tirol i Vorarlberg. Repatrijacija je dogovorena iz navedenih saveznih zemalja u kojima su neka mjesta pod strogom karantenom.

Pročitajte i ovo Ilustracija SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Stožer objavio najnovije podatke: Preminulo je još devet osoba Slika nije dostupna pogledajte stanje po županijama Virus se brže širi: Veliki skok broja novozaraženih, preminule četiri osobe

U okviru repatrijacije hrvatskih državljana koji su ostali u inozemstvu nakon izbijanja pandemije koronavirusa, proglašavanja karantena i zatvaranja granica, prošlog tjedna su iz Austrije vraćena 124 hrvatska državljana, podsjeća ministarstvo, a prošlog mjeseca njih još 13.

Ministarstvo dodaje da preko mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava RH nastavlja s repatrijacijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene