Prazan autobusni kolodvor
Prazan autobusni kolodvor Foto: Marko DImic/Pixsell

Večeras su se u konvoju od pet autobusa iz Austrije u Hrvatsku vratila ukupno 82 državljana. Misija je to omogućavanja povratka Hrvatima koji su ostali zarobljeni izvan svojih granica silom prilika.


Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je kako je konvoj od pet autobusa s ukupno 82 hrvatska državljana stigao u Hrvatsku iz austrijskih pokrajina pogođenih koronavirusom. Radi se o pokrajinama Tirol i Vorarlberg. Repatrijacija je dogovorena iz navedenih saveznih zemalja u kojima su neka mjesta pod strogom karantenom.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija U Hrvatskoj u zadnja 24 sata jedan novooboljeli, nema preminulih. Smanjuje se i broj aktivnih slučajeva Vili Beroš Hrvatska nema nijednog novozaraženog niti umrlog od koronavirusa! Beroš: "Hvala svima!"

U okviru repatrijacije hrvatskih državljana koji su ostali u inozemstvu nakon izbijanja pandemije koronavirusa, proglašavanja karantena i zatvaranja granica, prošlog tjedna su iz Austrije vraćena 124 hrvatska državljana, podsjeća ministarstvo, a prošlog mjeseca njih još 13.

Ministarstvo dodaje da preko mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava RH nastavlja s repatrijacijom.