Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sramota u Našicama

Skandal u Slavoniji: Stotine medicinskih djelatnika COVID bolnice blagdane dočekali bez plaće za studeni - "To nije logički ni pametno"

Skandalozna situacija dogodila se u našičkoj COVID bolnici.

Oko 400 medicinskih djelatnika božićne blagdane dočekalo je bez plaće za studeni. Plaća im je trebala sjesti na račune do 15. u mjesecu, a na problem je upozorio i HUBOL te zatražio žurnu isplatu plaća i odgovarajućih dodataka.

Slučaj su u nedjelju komentirali i osječko baranjski župan te ravnatelj bolnice, dok je ministar zdravstva Vili Beroš obećao kako će sve uskoro biti riješeno.

"Naravno da su morali iz HZZ-a voditi malo više brigu o tome i slušati upozorenja koja su dolazila iz županije i same bolnice. Našička bolnica je COVID bolnica, i u doba pandemije i ovake situacije dozvoliti da jedna bolnica ne dobije plaću - mislim da nije logički niti pametno", rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

"Tek uz pomoć župana odnosno svih institucija Osječko-baranjske županije osigurali smo sredstva koja su nam neophodna za isplatu plaće ovaj mjesec. Sredstva su na računu bolnice i bit će isplaćena sutra ujutro čim platni promet proradi", objasnio je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić.

"Mislim da neće biti problema, još krajem prošloga tjedna s ravnateljem Zavoda za zdravstveno osiguranje sam dogovorio da se svi ti elementi izvide i riješe i da nikome ne kasni plaća. Isto tako, kad je riječ o ovim dodacima za djelatnike u zdravstvu koji djeluju s COVID pozitivnim bolesnicima", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna gore od života pod granatama Dirljiva objava otkrila sav jad života u domovima umirovljenika: ''Živjelo cjepivo! Bako, drž' se, još malooo!"

Pročitajte i ovo Cijepljenje u KB Dubrava Cijepila se i medicinska sestra Liječnica s prve crte borbe protiv korone: "Cijepila sam se jer želim svoj život nazad, zagrliti svoje roditelje…"

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene