Obavijesti Video Pretražite Navigacija
njih 11

Problemi na sudovima u Dalmaciji: Suci iz Šibenika i Zadra na studijskom putovanju se zarazili koronavirusom

Sudnica, ilustracija - 2
Sudnica, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Od 25 sudaca iz Zadra i Šibenika koji su 23. rujna išli na studijsko putovanje u Vukovar, 11 je razvilo simptome bolesti COVID-19.

"Zaraženi su neki suci. Točan broj ne znam, ali mislim da je pozitivno manje od deset zadarskih sudaca. Kako su se zarazili, teško mi je reći, jer smo prije polaska svi imali negativne testove i COVID putovnice. Osim toga, većina kolega se cijepila ili je već preboljela koronavirus", rekla je Jadranka Nižić Peroš, predsjednica ogranka Udruge hrvatskih sudaca u Zadru koja je bila organizator putovanja. Inače, suci iz Udruge jednom godišnje idu na studijsko putovanje, a ove godine su umjesto u inozemstvo odlučili otići u posjet Županijskom sudu u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve je više oboljelih WHO zabrinut: Hoće li se vratiti maske? Broj hospitaliziranih zbog koronavirusa sve je veći Ilustracija Podaci stožera Blagi porast novozaraženih koronavirusom: Preminulo devetero ljudi, poznato koliko ih je u samoizolaciji

Devet sutkinja i sudaca iz Zadra te dvoje sudaca iz Šibenika nakon puta razvilo je simptome bolesti COVID-19 o te do kraja tjedna moraju biti u izloaciji. Oni koji su bili pozitivni završili su u izolaciji, kao i oni koji se nisu cijepili, a nisu bili pozitivni, što je izazvalo nemale probleme u organizaciji posla na zadarskom Županijskom i Općinskom sudu, javlja Slobodna Dalmacija.

"Krenuli smo zdravi, ali smo se negdje na putu zarazili. Shvatili smo to tek kad smo se vratili. Srećom, nitko nije ozbiljno zdravstveno ugrožen, nitko nema teške simptome. Neki nisu ni znali da su zaraženi dok nisu napravili test. Važno je da su sada svi u redu", kaže sutkinja Općinskog suda Jadranka Nižić Peroš.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene