Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr)

Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević opovrgnuo je u četvrtak medijske napise da svaki član HDZ-a mora osigurati četiri glasa na europarlamentarnim izborima, rekavši da bi to bilo čak 880.000 glasova, a HDZ ne očekuju toliko glasova na izborima.


Na novinarsko pitanje je li istinita informacija koju je objavio Jutarnji list da svaki član HDZ-a mora osigurati četiri glasa za stranku na europarlamentarnim izborima, Lovro Kuščević je odvratio kako to nije istina.

Vezani članci Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Ministri nevoljko o pretresu Kuščevićeve kuće na Braču: "Ovo što se događa šteti ugledu HDZ-a" Branko Bačić (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Bačić: ''Nema potrebe da budem i politički tajnik HDZ-a, ne treba gomilati funkcije''

"Očito Jutarnji ima krivi izvor informacija, da računamo na četiri glasa to je 220.000 puta četiri, a to je 880.000 glasova, naravno da ne očekujemo toliko glasova", izjavio je Kuščević uoči Vladine sjednice.

Upitan je li vrh stranke bio nezadovoljan odazivom članova na predstavljanju HDZ-ovih kandidata za izbore, Kuščević je odgovorio da taj događaj nije bio niti zamišljen kao predizborni masovni skup.

"Zato smo unajmili malu dvoranu s dvjestotinjak sjedećih mjesta, dvorana je bila napunjena, a cilj nije bio motivacija našeg članstva nego predstavljanje kandidata i programa", rekao je.

Kuščević je napomenuo da u predizbornoj kampanji HDZ od stranačkih organizacija očekuje veći angažman na terenu.

"Tražimo veći angažman od izbornog stožera, tražimo veći angažman od predsjednika županijskih, gradskih, općinskih i temeljnih organizacija. Rezultati će se pomno analizirati, svi su dobili broj glasova koje očekujemo da će prikupiti, nakon pobjede na izborima ćemo analizirati rezultate i sukladno tome će se snositi politička odgovornost, odnosno političke zahvale za rezultat", kazao je i poručio da u HDZ-u nema nervoze jer će pobijediti na izborima. (Hina)