Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Prijedlog je osnovan u cijelosti u odnosu na Ivicu Todorića i Olivia Discordiju, u odnosu na Tomislava Lučića, Ljerku Puljić i Damira Kuštraka je djelomično osnovan, dok u odnosu na ostale okrivljenike te u odnosu na protivnicu osiguranja Ivu Balent i ŽDO u Zagrebu nije osnovan", naveo je sudac istrage Krešimir Devčić.


Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu ponovno je blokirao imovinu Ivici Todoriću te veći dio imovine Tomislavu Lučiću, Ljerki Puljić, Damiru Kuštraku i Oliviju Discordiji. Za ostale osumnjičenike i Ivu Balent, Todorićevu kćer, zahtjev je odbijen.

Vezani članci Konferencija za novinare Ivice Todorića Ivica Todorić: "Stvarao sam hrvatsku industriju iz pepela, ni iz čega. Ali sad sam sretan jer radim dobru stvar za državu" Ivica Todorić (Foto: dnevnik.hr) EKSKLUZIVNO za Dnevnik Nove TV Mislav Bago s Ivicom Todorićem: "Bio je to tajni sastanak, primili su me k'o mafija''

"Ivica Todorić sudjelovao u svim inkriminiranim djelima dok su ostali okrivljenici sudjelovali u pojedinim kaznenim djelima. Stoga je prijedlog osnovan u cijelosti u odnosu na Ivicu Todorića i Olivia Discordiju, u odnosu na Tomislava Lučića, Ljerku Puljić i Damira Kuštraka je djelomično osnovan, dok u odnosu na ostale okrivljenike te u odnosu na protivnicu osiguranja Ivu Balent i ŽDO u Zagrebu nije osnovan", naveo je sudac istrage Krešimir Devčić.

Podsjetimo, Agrokor je protiv Ivice Todorića i ostalih osumnjičenika podnio zahtjev za naknadom štete u iznosu od 1,6 milijardi kuna. Sud je odlučio sada ponovno blokirati imovinu onim osumnjičenicima koji bi mogli svojim ponašanjem, prodajom imovine i izvlačenjem novca otežati eventualnu isplatu štete Agrokoru nakon okončanja tog postupka.

Ova je presuda još nepravomoćna te osumnjičenici imaju pravo žalbe.