Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Prijedlog je osnovan u cijelosti u odnosu na Ivicu Todorića i Olivia Discordiju, u odnosu na Tomislava Lučića, Ljerku Puljić i Damira Kuštraka je djelomično osnovan, dok u odnosu na ostale okrivljenike te u odnosu na protivnicu osiguranja Ivu Balent i ŽDO u Zagrebu nije osnovan", naveo je sudac istrage Krešimir Devčić.


Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu ponovno je blokirao imovinu Ivici Todoriću te veći dio imovine Tomislavu Lučiću, Ljerki Puljić, Damiru Kuštraku i Oliviju Discordiji. Za ostale osumnjičenike i Ivu Balent, Todorićevu kćer, zahtjev je odbijen.

Vezani članci Piruška Canjuga, Ivica Todorić i Ante Huljev Agrokorovi menadžeri Huljev i Canjuga odbacili optužbe za zlouporabu vrijednu 1,25 milijuna eura Suđenje Ivici Todoriću Todorić poručio da je optužnica smeće i da se neće braniti: ''Dalićku sam potjerao iz sobe, a Agrokor mi nije platio ni ručak''

"Ivica Todorić sudjelovao u svim inkriminiranim djelima dok su ostali okrivljenici sudjelovali u pojedinim kaznenim djelima. Stoga je prijedlog osnovan u cijelosti u odnosu na Ivicu Todorića i Olivia Discordiju, u odnosu na Tomislava Lučića, Ljerku Puljić i Damira Kuštraka je djelomično osnovan, dok u odnosu na ostale okrivljenike te u odnosu na protivnicu osiguranja Ivu Balent i ŽDO u Zagrebu nije osnovan", naveo je sudac istrage Krešimir Devčić.

Podsjetimo, Agrokor je protiv Ivice Todorića i ostalih osumnjičenika podnio zahtjev za naknadom štete u iznosu od 1,6 milijardi kuna. Sud je odlučio sada ponovno blokirati imovinu onim osumnjičenicima koji bi mogli svojim ponašanjem, prodajom imovine i izvlačenjem novca otežati eventualnu isplatu štete Agrokoru nakon okončanja tog postupka.

Ova je presuda još nepravomoćna te osumnjičenici imaju pravo žalbe.