Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLUČIO ŽUPANIJSKI SUD

Ponovno blokirana sva imovina Ivice Todorića! "Sudjelovao je u svim inkriminiranim djelima, stoga je prijedlog osnovan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Prijedlog je osnovan u cijelosti u odnosu na Ivicu Todorića i Olivia Discordiju, u odnosu na Tomislava Lučića, Ljerku Puljić i Damira Kuštraka je djelomično osnovan, dok u odnosu na ostale okrivljenike te u odnosu na protivnicu osiguranja Ivu Balent i ŽDO u Zagrebu nije osnovan", naveo je sudac istrage Krešimir Devčić.

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu ponovno je blokirao imovinu Ivici Todoriću te veći dio imovine Tomislavu Lučiću, Ljerki Puljić, Damiru Kuštraku i Oliviju Discordiji. Za ostale osumnjičenike i Ivu Balent, Todorićevu kćer, zahtjev je odbijen.

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske" Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno"

"Ivica Todorić sudjelovao u svim inkriminiranim djelima dok su ostali okrivljenici sudjelovali u pojedinim kaznenim djelima. Stoga je prijedlog osnovan u cijelosti u odnosu na Ivicu Todorića i Olivia Discordiju, u odnosu na Tomislava Lučića, Ljerku Puljić i Damira Kuštraka je djelomično osnovan, dok u odnosu na ostale okrivljenike te u odnosu na protivnicu osiguranja Ivu Balent i ŽDO u Zagrebu nije osnovan", naveo je sudac istrage Krešimir Devčić.

Podsjetimo, Agrokor je protiv Ivice Todorića i ostalih osumnjičenika podnio zahtjev za naknadom štete u iznosu od 1,6 milijardi kuna. Sud je odlučio sada ponovno blokirati imovinu onim osumnjičenicima koji bi mogli svojim ponašanjem, prodajom imovine i izvlačenjem novca otežati eventualnu isplatu štete Agrokoru nakon okončanja tog postupka.

Ova je presuda još nepravomoćna te osumnjičenici imaju pravo žalbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene