Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef mađarskog MOL-a

Hernadi: Nismo spremni na pregovore oko upravljanja Inom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik uprave mađarskog MOL-a Zsolt Hernadi, za kojim je raspisana međunarodna tjeralica, komentirao je spor s Hrvatskom oko upravljanja Inom.

MOL je spreman na razgovore s hrvatskom vladom o budućnosti Ine, no o korporativnom upravljanju se ne može pregovarati, izjavio je u četvrtak predsjednik uprave MOL-a Zsolt Hernadi, a prenosi mađarska novinska agencija MTI.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine

Vrdoljak poručio MOL-u: Nervoza nije dobra, vratimo se pregovorima

'Na kraju dana, mi moramo donijeti odluke. Vidimo li da je hrvatska vlada spremna poduprijeti tzv. poslovni put tada ćemo Inu razvijati zajedno', rekao je Hernadi u razgovoru za informativnu agenciju merchantcantos.com.

'Ako hrvatska vlada želi vratiti vrijeme i izabrati model u kojem vlada određuje smjer, mi nismo spremni asistirati. Nismo spremni na pregovore oko upravljanja kompanijom', istaknuo je Hernadi.

Predsjednik uprave mađarske naftne kompanije rekao je da je MOL spreman prodati svojih 49.1 posto dionica Ine ako razgovori s hrvatskom vladom, koja drži 44.84 posto dionica, ne urode plodom.

Hernadi je istaknuo da će dvije Inine rafinerije trebati modernizirati, dodajući da je zadržavanje tih rafinerija u trenutnim teškim tržišnim uvjetima 's poslovnog stajališta vrlo upitno pitanje'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene