Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra posljednji ispraćaj

Državni vrh se okupio na Plesu: Posmrtni ostaci Borisa Šprema prebačeni na Mirogoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijelo pokojnog predsjednika Hrvatskog sabora, Borisa Šprema, stiglo je u Zagreb iz SAD-a.

Tijelo pokojnog Borisa Šprema redovnom je linijom Lufthanse dopremljeno u Zagreb, a zrakoplov tipa Airbus 319 sletio je u 13:38 sati u Zagrebačku zračnu luku Pleso.

Pročitajte i ovo Posljednji ispraćaj Mislava Bage - 2 Ispraćaj velikog novinara Emotivan oproštaj od Mislava Bage: "Bio je najbolji čovjek među novinarima" Posljednji ispraćaj Mislava Bage - 3 zbogom, Mimi VELIKA FOTOGALERIJA Brojni političari, kolege i prijatelji oprostili se od Mislava Bage na zagrebačkom Krematoriju

>> U Zagrebu danas i sutra posebna prometna regulacija

>> Damjan Šprem pokrenuo memorijalnu Facebook stranicu za oca

Dočeku su nazočili hrvatski predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Vlade Zoran Milanović s potpredsjednicima Vlade, potpredsjednik Hrvatskog sabora i obnašatelj dužnosti predsjednika Sabora Josip Leko s potpredsjednicima Sabora, predsjednik SDP-ovog Kluba zastupnika Igor Dragovan, ministar rada i mirovinskog sustava te voditelj liječničkog konzilija predsjednika Sabora Mirando Mrsić, i tajnik Hrvatskog sabora Slaven Hojski.

Iz zračne luke na Mirogoj posmrtne ostatke ispratili su supruga Jasenka, sin Damjan, sestra i majka, te državni vrh. Do pogrebnog vozila lijes s posmrtnim ostacima Borisa Šprema nosila su šest pripadnika saborske straže.

U 17 sati u Hrvatskom saboru počet će komemoracija za predsjednika parlamenta, tijekom koje se očekuje obraćanje potpredsjednika Sabora Josipa Leke i predsjednika Republike Ive Josipovića. SDP će se od svog bivšeg istaknutog člana oprostiti na komemoraciji u središnjici stranke na Iblerovu trgu oko 20 sati.

Komemoraciju UŽIVO od 17 sati pratite na našem portalu Dnevnik.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene