Tijelo pokojnog predsjednika Hrvatskog sabora, Borisa Šprema, stiglo je u Zagreb iz SAD-a.


Tijelo pokojnog Borisa Šprema redovnom je linijom Lufthanse dopremljeno u Zagreb, a zrakoplov tipa Airbus 319 sletio je u 13:38 sati u Zagrebačku zračnu luku Pleso.

Vezani članci Posljednji ispraćaj Rajka Dujmića - 2 Tuga i suze na posljednjem ispraćaju Rajka Dujmića: "Ti putuj, mi te nikada nećemo zaboraviti" Posljednji ispraćaj Damira Mihanovića Ćubija Obitelj i prijatelji u suzama ispratili Damira Mihanovića Ćubija na posljednji počinak

>> U Zagrebu danas i sutra posebna prometna regulacija

>> Damjan Šprem pokrenuo memorijalnu Facebook stranicu za oca

Dočeku su nazočili hrvatski predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Vlade Zoran Milanović s potpredsjednicima Vlade, potpredsjednik Hrvatskog sabora i obnašatelj dužnosti predsjednika Sabora Josip Leko s potpredsjednicima Sabora, predsjednik SDP-ovog Kluba zastupnika Igor Dragovan, ministar rada i mirovinskog sustava te voditelj liječničkog konzilija predsjednika Sabora Mirando Mrsić, i tajnik Hrvatskog sabora Slaven Hojski.

Iz zračne luke na Mirogoj posmrtne ostatke ispratili su supruga Jasenka, sin Damjan, sestra i majka, te državni vrh. Do pogrebnog vozila lijes s posmrtnim ostacima Borisa Šprema nosila su šest pripadnika saborske straže.

U 17 sati u Hrvatskom saboru počet će komemoracija za predsjednika parlamenta, tijekom koje se očekuje obraćanje potpredsjednika Sabora Josipa Leke i predsjednika Republike Ive Josipovića. SDP će se od svog bivšeg istaknutog člana oprostiti na komemoraciji u središnjici stranke na Iblerovu trgu oko 20 sati.

Komemoraciju UŽIVO od 17 sati pratite na našem portalu Dnevnik.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook