Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka zračna luka na let je ispratila milijuntog putnika, odnosno putnicu.


Čast je pripala Belgijki Inge van Stappen koja se sa suprugom vraćala s odmora na Korčuli. Ovogodišnji milijunti putnik u zračnoj luci Zagreb stiže tjedan dana kasnije u odnosu na prošlu godinu i čak dva tjedna kasnije u odnosu na rekordnu 2008. godinu po broju putnika. Razlozi, uz recesiju i vulkanski pepeo tu je i prošlotjedni štrajk stjuardesa.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Crvi spustili američki avion Slika nije dostupna Proširenje 'Plesa' poskupljuje za 50 milijuna eura

'Možemo biti zadovoljni s rezultatom, unatoč tome što smo šest dana kasnije dočekali milijuntog putnika s obzirom na činjenicu da smo skoro 20 tisuća putnika izgubili za vrijeme dok se europskim nebom nije moglo letjeti zbog vulkanskog pepela', rekao je Tonči Peović, direktor Zračne luke Zagreb. 'Sretna sam i iznenađena, umalo smo zakasnili na let, sada moramo požuriti!', rekla je Inge van Stappen.

Zvjezdani doček zbunio je Belgijku Ingu i njezinog supruga. Predali su karte i ubrzo saznali da je ona milijunta putnica aerodroma u ovoj godini. Uz prigodan poklon par će uz uspomene s odmora na Korčuli iz Hrvatske ponijeti i one iz zagrebačke zračne luke.

Vulkanski pepeo prizemljio je i 10 tisuća gostiju koje su očekivali u Dubrovniku. Štrajk stjuardesa nanio je dodatnu štetu. 'Ona se prvenstveno ogleda u narušenom imidžu, a taj imidž je stjecan mukotrpno teško i godinama i za Croatiju Airlines i za zračnu luku Dubrovnik, rekao bih i za državu', rekao je Roko Tolić, direktor Zračne luke Dubrovnik.

Blaži vizni režim spas je zračnim lukama kojima je godina loše krenula. Ukrajinski zrakoplovi sve su češće u Puli. 'Mi smo prešli danas brojku od 130 tisuća putnika. Sve više putnika na pregledu ima i Zadar gdje se ne oslanjaju samo na domaćeg prijevoznika', kazao je Bruno Rogović, direktor zračne luke Pula.

'Pa nama je definitivno Rayan air taj koji generira promet s tim da u ukupnom prometu čini oko 60 posto prometa', rekao je Ivan Skelir, rukovoditelj sektora prometa. Pregovori s niskobudžetnim prijevoznikom traju i na Plesu. Više milijunske brojke ipak će ovisiti i o izgradnji novog terminala do 2015. Šire li se hodnici na Plesu, Vlada će odlučiti za dva tjedna.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju