Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je na današnjoj sjednici odlučila da zagrebačka zračna luka dobije ime po prvom hrvatskom predsjedniku - 'Zračna luka Franjo Tuđman'.


Radi učinkovite provedbe reformskih mjera za unaprjeđenje sustava javne uprave Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o osnivaju triju povjerenstava - za modernizaciju sustava javne uprave, za razvoj ljudskih potencijala u javnoj upravi, te za informatizaciju javne uprave.

Vezani članci Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr) Oleg Butković: "Nije realno da će SDSS izaći iz koalicije. Razgovara se i ide ka smirivanju" Slika nije dostupna U utorak se za sav zračni promet otvara novi putnički terminal: Evo što trebate znati

Na čelu Povjerenstva za modernizaciju javne uprave bit će ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović, Povjerenstvo za razvoj ljudskih potencijala u javnoj upravi vodit će ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, a na čelu Povjerenstva za informatizaciju javne uprave bit će ravnatelj CARNET-a Zvonimir Stanić.

"Učinkovita reforma javne uprave jedan je od strateških ciljeva Vlade", naglasila je Jurlina Alibegović.

'Zračna luka Franjo Tuđman'

Vlada je također odlučila da zagrebačka zračna luka dobije ime po prvom hrvatskom predsjedniku - 'Zračna luka Franjo Tuđman'.

Ugovorom i njegovim izmjenama i dopunama o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb između Hrvatske i koncesionara Međunarodne zračne luke Zagreb d.d., Vlada kao davatelj koncesije ima pravo na određivanje imena zračne luke.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u tom je smislu pokrenulo proceduru i dobilo potporu obitelji Tuđman, a dobivena su pozitivna mišljenja i od Grada Zagreba, Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije.

Resorni ministar Oleg Butković pritom je izvijestio da radovi na novom terminalu zagrebačke zračne luke dobro napreduju pa će prva faza biti gotova u prosincu ove godine, a u funkciji će biti u za otprilike godinu dana, kad se dobiju sve potrebne dozvole.

MUP-u je Vlada odobrila nešto više od 1,6 milijun kuna za podmirenje troškova vezanih za zbrinjavanje migranata. (Hina)