Iz Ploča se u petak javila reporterka Nove TV Sofija Preljvukić. Dubrovačko-neretvanska policija potvrdila je da je osumnjičeni za ubojstvo imao dugogodišnje razmirice s bratom, kao i roditeljima ubijenoga mladića.

Galerija +0 Sofija Preljvukić

Reporterka Nove TV Sofija Preljvukić u petak je razgovarala s mještanima Ploča o dvostrukom ubojstvu, čije su žrtve brat osumnjičenog i mladić rođen 2005. godine.

Obitelj ubijenoga mladića, kako je kazala Preljvukić, potvrdila je da su više godina živjeli blizu ubojice, on ih je, čini se dugo godina maltretirao.

"To su sukobi koje je on umemorirao i danas im se osvetio na nagori mogući način. Ubio im je sina jedinca", izvijestila je Preljvukić.

Ubijeni maloljetnik, prema riječima mještana, bio je sin jedinac, dobar sportaš kojeg su svi voljeli i uskoro je trebao biti krizman, kad se dogodilo strašno ubojstvo.

"Bili smo i u školi - ravnateljica kaže kako su svi učenici u šoku, a u njihovoj srednjoj školi nije održana nastava", rekla je reporterka Nove TV, koja je bila i na mjestu na kojem je osumnjičeni ubio brata.

Riječ je o lokaciji na kojoj je brat godinama prikupljao staro željezo i na taj način se uzdržavao.

"Obojica su bili branitelji. Za ubijenoga kažu da je bio zaista drag, sve je pozdravljao, radio usluge drugima, vrlo pozitivno se izražavaju o njemu, dok o drugom bratu nema baš dobrih stavova. Dvojica su imala razmirice oko obiteljskoga stana, točnije, otac je stan ostavio bratu koji je ubijen, a drugi je živio na drugoj okaciji", doznala je Sofija Preljvukić.

Prema riječima načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivana Pavličevića, između braće je prije nešto više od 15 godina dolazilo do sukoba, ti događaji su evidentirani, kriminalističko istraživanje je završeno i sve nadležne institucije su obaviještene. Posljednjih godina, kako je rekao Pavličević, nije bilo evidencija ni dojava o odnosima između počinitelja i žrtve. 

"Postoji mala veza između počinitelja i malodobne osobe rođene 2005. godine, na način da su roditelji do prije nekih godinu dana bili susjedi počinitelja i između njih je bio evidentiran jedan događaj koji je policija procesuirala, prije više od osam godina", naveo je šef dubrovačke policije.

Zoran Tikvica, voditelj Službe krim-policije PU dubrovačko-neretvanske Policija objavila strašne detalje: Prvo je ubijen maloljetnik, bio je na putu do škole

Ubojstvo u Pločama Objavljeni detalji brutalnog ubojstva u Pločama, dječak nije bio slučajna žrtva? "Dijete nepomično leži, krv mu ispod glave..."

Reporterka Nove TV kazala je kako treba čestitati i policiji koja je osumnjičenoga zaskočila blizu Opuzena i razoružala ga i vezala.

"Čini se da je osumnjičeni nakon svog čina u Pločama namjeravao ubiti i mladićeva oca, jer krenuo je upravo prema lokaciji na kojoj se on nalazio", zaključila je Preljvukić. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju