Protov Zorana Seleša, "bombaša" iz Šećerane kod Belog Manastira, podnijet će se kaznena prijava zbog pokušaja ubojstva, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvradi te dovođenja u opasnost života i imovine.


Zoran Seleš (35), koji je u tijekom subote pucao na policajce te bacio na njih bombu, trenutno se nalazi u pritvoru, a protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava zbog nekoliko kaznenih djela, među ostalim i za pokušaj ubojstva.

Vezani članci Očevid na mjestu ubojstva, Galižana Strava u Istri: U mjestu nedaleko od Pule pronađeno beživotno tijelo žene, ozlijeđeni muškarac hitno prevezen u bolnicu Sukobi Žutih prsluka i policije u Parizu, ilustracija Prosvjedi u Francuskoj protiv policijskog nasilja, prosvjednici kamenjem i pirotehnikom napali policajce

Ministarstvo unutarnjih poslova je priopćilo da je Seleš predan pritvorskom nadzorniku te će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

"Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sumnja se da je 35-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela teško ubojstvo (pokušaj), nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom", kaže se u priopćenju policije.

Iako je policija potvrdila eksploziju tijekom opsade kuće u kojoj Seleš stanuje, ali nisu otkrili njen uzrok, njegov nam je otac, Vladimir Seleš, potvrdio da je Seleš bacio ručnu bombu

"U dogovoru s inspektorom iz Belog Manastira koji je vodio pregovore nagovarali smo ga da se preda. I uspjeli smo u jednom trenutku, rekao je da će se predati. Izašao je iz kuće spustivši pušku prema dolje i taman kad ju je htio odložiti stigli su specijalci. Kad ih je vidio uplašio se i pobjegao natrag u kuću, a onda je bacio ručnu bombu prema njihovom vozilu", rekao nam je Zoranov otac, tvrdeći da ih je samo htio zaplašiti. U eksploziji, kaže, nitko nije ozlijeđen, no oštećeno je policijsko vozilo i ograda.

Osim bombom, Zoran Seleš je na policajce i zapucao iz vatrenog oružja, a susjedi tvrde da je ispalio 13 metaka.