Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA SVE JE KRIVA SUSJEDA

Ispovijest oca "bombaša" iz Šećerane: "Moj se Zoran htio predati, ali se preplašio i bacio bombu na specijalce da ih zaplaši"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Seleš, otac Zorana Seleša koji je u subotu pucao na policiju, potvrdio nam je da je njegov sin bacio bombu na policajce. Unatoč tome tvrdi da je njegov sin dobar, ali psihički bolestan čovjek te za sve krivi - susjedu.

"Moj je sin dobar čovjek, u životu je ukupno popio možda pet piva, ima ženu i dvoje dječice. Nikad nije bio nasilan, ali prije četiri godine je psihički obolio, ima ozbiljnu dijagnozu i liječio se. A za sve je kriva njegova susjeda", kaže nam Vladimir Seleš, otac Zorana Seleša zbog kojeg je u subotu naselje Šećerana kod Belog Manastira bilo blokirano. 

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Slika nije dostupna OBJAVIO MUP Bombašu iz Šećerane kaznena prijava za pokušaj ubojstva

Zoran je prijetio policiji koja mu je zakucala na vrata oko 16 sati zbog prijave za obiteljsko nasilje. Vladimir kaže da je i za tu prijavu, kao i za bezbroj prethodnih, kriva susjeda M.B. koja mu zagorčava život. "Dan ranije je Zoran gađao nekakvu bajticu preko ceste iz zračne puške. Ispalio je nekoliko dijabola, no njegova susjeda je pozvala policiju. Ne kažem, nije to smio napraviti, policija ga je privela i nakon prekršajne prijave pustila kući. Kad je stigao kući supruga ga je čekala s ručkom i svi su zajedno jeli, kad im je na vrata ponovo došla policija. Opet ih je pozvala susjeda tvrdeći da tuče djecu, što nema veze s vezom. E tu mu se smračilo", priča Vladimir. 

Tvrdi da je Zoran tada ženu i djecu poslao k njemu, a on se zabarikadirao u stanu i zaprijetio policiji. Kaže da je i sam stigao pa ga je zajedno sa snahom pokušao uvjeriti da ne radi gluposti i da se preda. Priznaje da je Zoran pucao, ali tvrdi da nije pucao u ljude, već u zrak da ih zaplaši. 

"U dogovoru s inspektorom iz Belog Manastira koji je vodio pregovore nagovarali smo ga da se preda. I uspjeli smo u jednom trenutku, rekao je da će se predati. Izašao je iz kuće spustivši pušku prema dolje i taman kad ju je htio odložiti stigli su specijalci. Kad ih je vidio uplašio se i pobjegao natrag u kuću, a onda je bacio ručnu bombu prema njihovom vozilu", kaže Zoranov otac. U eksploziji, kaže, nitko nije ozlijeđen, no oštećeno je policijsko vozilo i ograda.

Pregovori su trajali do ranih jutarnjih sati, a kako su odmicali, tako se Zoran "hladio" i shvatio što je učinio. U konačnici se predao u 3:17. 

Vladimir kaže da ga boli to što se po portalima i društvenim mrežama počelo pisati o njegovom sinu kao o najvećem zločincu, a kaže da on to nije. "Nije on loš čovijek, niti je kriminalac ili lopov. Uvijek pomogne ostalim susjedima, svi to mogu potvrditi. On ima problem, a sustav je negdje zakazao", priča Vladimir na momente gotovo kroz suze. 

Dan nakon stravičnog događaja, susjedi prepričavaju što se događalo. ''Kad je policija pobjegla onda je utrčao u stan, bombu je ostavio, uzeo pušku, istrčao na dvorište i presretao ih i pucao za njima'', rekao je susjed Ivan, dodavši da je napadač ispalio 13 metaka.

U osječko-baranjskoj policiji doznajemo da je Seleš priveden na kriminalističko istraživanje. Dario Premec,policijski glasnogovornik, potvrdio nam je da je tijekom pregovora došlo do eksplozije, ali dodaje da će istraga utvrditi o kakvoj se točno eksploziji radilo. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene