Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isprobao teleprezentaciju

Milanović u San Joseu: Ovo je centar svjetske pameti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Zoran Milanović u utorak je u San Joseu nakon razgovora s čelnicima tvrtke CISCO rekao da je to "centar svjetske pameti i stvari koje se događaju, a počinju ovdje, nešto su u što se treba uključiti na vrijeme".

Velike se promjene događaju u svijetu kojih možda nismo ni svjesni i zato je ovo jedno od mjesta na kojima čovjek treba biti i vidjeti kakvu korist možemo izvući. Nismo ovamo došli kao kupci, CISCO prodaje u Hrvatskoj kao i u mnogim drugim državama i nikakvih ugovora te vrste nema, ali već sam razgovor sa ovim ljudima koji su svjetski prvaci u svom poslu i od kojih možemo imati koristi vrijedi nekoliko dana u Americi", rekao je Milanović nakon što je, zajedno s hrvatskim izaslanstvom, razgovarao s predsjednikom uprave CISCA Johnom T. Robertsom i s potpredsjednicima korporacije Chuckom Robbinsom i Wimom Elfrinkom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

Na prezentaciji koju je hrvatskom izaslanstvu održao izvršni potpredsjednik i čovjek zadužen za globalne poslove, Wim Elfrink, predstavljena je nova tehnologija takozvanih pametnih gradova, kakvu je, primjerice, uvela Barcelona.

"Uvijek smo vrlo ponosni kad nam dolaze izaslanstva iz cijeloga svijeta koja žele doznati što sve CISCO može. Tehnologija koja se zove internet doista može promijeniti zemlje, digitalizacija svih poslovnih procesa se događa, njome unapređujemo obrazovanje, zdravstveni sustav i činimo zemlje kompetitivnijima kako bi u njih stigli strani ulagači i kako bi mladi ljudi tamo željeli živjeti i raditi", izjavio je za hrvatske novinare Efrink.

Takve promjene stoje puno novca, ističe Milanović, no one ujedno povećavaju produktivnost i naposlijetku donose veću zaradu.

"To su sve procedure koje povećavaju produktivnost i donose veću zaradu, ali ne prolaze ni bez kompliciranih društvenih dogovora jer utječu na broj i vrstu radnih mjesta, ali ako stojimo na mjestu ništa se neće promijeniti", napomenuo je premijer.

"Kad je uvođena željeznica u Hrvatsku prije 130 godina onda su prosvjedovali kirijaši jer su ostali bez posla. I političari ostaju bez posla svake četiri godine. Dok se radi, treba raditi", zaključio je Milanović na kraju sastanaka u CISCO-u.

Hrvatskom je premijeru predstavljena i teleprezentacija tijekom koje je broadband vezom bio u kontaktu s ministrom financija Borisom Lalovcem u Zagrebu, a u utorak ga još u San Franciscu očekuje razgovor s čelnicima tvrtke Oracle. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene