Zoran Milanović i Gordan Jandroković
Zoran Milanović i Gordan Jandroković Foto: Luka Stanzl/Patrik Macek/Pixsell

Milanović se oglasio na Facebooku nakon Jandrokovićevih izjava o tome da je koristio mobitel na sastanku Vijeća za nacionalnu sigurnost. "Kao neki smušenjak koji iz stana na ulicu izađe u kupaćim gaćama i tek na upozorenje prolaznika uoči da mu je roba ostala 'odloženom' u stanu, na za to (ne)predviđenom mjestu", poručio je predsjednik.


Predsjednik Milanović je ujutro na konferenciji za novinare rekao da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković na sastanku Vijeća za nacionalnu sigurnost prekršio pravilo i koristio mobitel.

Kasnije se obratio Jandroković i reagirao na Milanovićeve izjave. "Na sjednici Vijeća za obranu nisam imao mobitel. Mobitel mi se zatekao nakon stanke i nakon upozorenja sam ga odnio tamo gdje je bio i za vrijeme sjednice Vijeća za obranu. To uopće nije bio nikakav problem, bilo je to na početku sastanka", rekao je Jandroković.

No, tu polemiziranje nije stalo. Na Facebooku se oglasio Zoran Milanović te je naveo da je Jandroković, "na užas većine Hrvatica i Hrvata, već godinama predsjednik Sabora". Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Njonjo se danas pohvalio da je 'tijekom sjednice Vijeća za obranu njegov mobitel bio izvan prostorije'. Potvrdio je da je tijekom sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost 'imao'(sic!) mobitel, ali da ga je nakon 'upozorenja' (mojega) 'odložio na mjesto koje je za to predvidjeno'. Sjajno!

Kao prvo, sasvim je nebitno tzv. 'mjesto za odlaganje mobitela'; mobiteli nisu automobili da ih se propisno parkira. Ali zato itekako postoji izričita zabrana unošenja mobitela. Njonjo je, na užas većine Hrvatica i Hrvata, već godinama predsjednik Sabora. Ovo mu je, kumulativno, bilo po prilici deseto Vijeće na kojem je sudjelovao tj. doslovno i isključivo tupavo buljio i šutio, a svega dvije minute spektakularno urlao svojim unjkavim glasićem. Unošenje mobitela ili bilo kojeg dugog sredstva za elektroničku komunikaciju strogo je zabranjeno. Radi se o najelementarnijoj sigurnosnoj kulturi. Nije još naučio. Još jedan drugoredaš/ponavljač.

Ne znamo i ne možemo znati je li istinita Njonjina tvrdnja da tijekom Vijeća za obranu (koje je održano prvo po redu i trajalo puna tri sata) nije kod sebe imao mobitel. Istina je, nije uhvaćen pri tipkanju, niti ga je odložio na stol. To bi bilo uočeno. Je li ga, kao što je uobičajeno, naprosto držao u džepu sakoa ili hlača, možemo samo nagađati.

Mario Banožić Ministar Banožić odgovorio Predsjedniku: "Milanović mi ne može ništa zabraniti, može raditi scene, kao u Požegi..."

Robert Hranj i Zoran Milanović Podmukli Plenković, ulizica Jandroković: Pantovčak neobičnim priopćenjem objavio da je šef vojske pisao predsjedniku, premijeru i ministru obrane

A opet, ne moramo nagađati, jer nema baš nikakve sumnje da je bilo upravo tako. Kako drukčije objasniti neobjašnjivo - to da je nakon pune tri ure, prekaljen, savjestan i bistar kakav jest, mobitel, do tada propisno odložen u nekakvu fantomsku 'odlagaonicu', jednostavno unio u dvoranu za sastanak Vijeća i mrtav hladan krenuo u korespodenciju s vanjskim svijetom. Kao neki smušenjak koji iz stana na ulicu izađe u kupaćim gaćama i tek na upozorenje prolaznika uoči da mu je roba ostala 'odloženom' u stanu, na za to (ne)predviđenom mjestu. Ili možda jest običan smušenjak…?

Lažna je, ali prije svega sasvim nelogična, tvrdnja da sam 'stalno upadao u riječ’' načelniku GS admiralu Robertu Hranju. Znamo se i surađujemo barem dva desetljeća. Zadnjih godinu i pol vrlo intenzivno i kvalitetno. Informirano i angažirano. Neće valjda jedan smušeni, sigurnosno nepismeni fićfirić, nakon što ga je jučer podmuklo pokušao navući da javno prozbori o (povjerljivim) detaljima sastanka, Admirala 'braniti' od predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH."

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju