Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trgovački sud objavio je u sudskom registru upis promjena člana uprave EuroAlba Advisory d.o.o, tvrtke bivšeg premijera Zorana Milanovića, na temelju kojega je kao novi direktor te tvrtke registrirane za savjetovanje upisan Dinko Suton, bivši poslovni direktor SDP-a.


Prošlotjedni upis novog direktora tvrtke bivšeg premijera uslijedio je nakon što je u sudskom registru 28. veljače izbrisano ime Zorana Milanovića kao direktora kojeg je na tom mjestu zamijenila Sunčica Dedić, za koju se navodilo da je postala direktoricom još 24. studenoga prošle godine, nedugo nakon osnivanja EuroAlba Advisoryja d.o.o.

Vezani članci Mislav Bago - 1 Sukobi premijera i predsjednika i ovaj mjesec dominirali: Tko je u svađama profitirao, a tko izgubio? Zoran Milanović, Mario Banožić VIDEO Neću se više igrati s tobom: Pogledajte kako su Milanović i Banožić ignorirali jedan drugog, potez je za anale

No, samo dan nakon brisanja Milanovićeva imena i objave da je direktorica njegove tvrtke Sunčica Dedić, došlo je do novog upisa promjena članova uprave prema kojem se kao direktor EuroAlba Advisoryja još od 20. veljače navodi Dinko Suton.

Bivši hrvatski premijer u studenome prošle godine osnovao je konzultantsku tvrtku EuroAlba Advisory koja je upisana u sudski registar kao društvo s ograničenom odgovornošću kojem je jedini predmet poslovanja savjetovanje u vezi s upravljanjem.

Milanović je jedini osnivač te tvrtke s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a ujedno je i bio njezin prvi direktor koji je tvrtku zastupao pojedinačno i samostalno.

Sjedište konzultantske tvrtke je u zagrebačkoj Miramarskoj ulici 24, a bivši premijer ju je osnovao nepuna dva mjeseca nakon poraza na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima i nakon što je najavio kako odlazi s mjesta predsjednika SDP-a te planira napustiti hrvatsku politiku na neodređeno vrijeme.

Prema pisanju medija razlog tome je bila Milanovićeva želja da napokon može "zaraditi neki ozbiljan novac". U medijima se navodilo i da će Milanović pružati konzultantske usluge državama iz ovog dijela Europe koje su u različitim fazama pristupanja Europskoj uniji, a najviše se spominjala mogućnost da bivši hrvatski premijer postane savjetnik Albanije na putu prema punopravnom članstvu u EU-u. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju