Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZASTUPNIK KONZULTANT

SUKOB INTERESA Povjerenstvo odlučuje o Martini Dalić i Zoranu Milanoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučuje o slučaju ministrice gospodarstva Martine Dalić, čiji je suprug u Upravi Ine, ali i o Zoranu Milanoviću koji je osnovao konzultantsku tvrtku.

Treba li se ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić izuzeti od odlučivanja o Ini jer je njezin suprug, Niko Dalić, u Upravi te tvrtke - upute i smjernice o tome dat će joj i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Posla imaju i oko Zorana Milanovića, koji je osnovao konzultantsku tvrtku. Iako su iz SDP-a priopćili da je Milanović prenio upravljačka prava na odvjetničko društvo, u sudskom registru je i dalje direktor tvrtke.

"Jedna je zabrana članstva dužnosnika u upravi trgovačkog društva, odnosno obavljanja funkcije direktora, a posve druga je obveza prijenosa upravljačkih prava koja proizlaze iz vlasništva. Na koji način i u kojoj mjeri je Zoran Milanović kao zastupnik u Hrvatskom saboru postupao u skladu s ovim obvezama i ograničenjima to će se utvrditi u postupku iz nadležnosti Povjerenstva", kaže Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Pročitajte i ovo Nataša Novaković Tajno glasanje u Saboru Dosadašnja šefica Povjerenstva Novaković: "Zatvaram priču, odluka mi nije veliko iznenađenje" Sabor Tajno glasanje Sabor izabrao novo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, predsjednica je Aleksandra Jozić Ileković

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene