Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči početka kampanje

Stigla prijava protiv Milanovića i Grbina: ''Zakonska odredba je jasna''

Peđa Grbin i Zoran Milanović
Peđa Grbin i Zoran Milanović Foto: Goran Mehkek/Cropix
Predsjednik Republike Zoran Milanović i predsjednik SDP-a Peđa Grbin prijavljeni su Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Protiv predsjednika Republike Zorana Milanovića i šefa SDP-a Peđe Grbin stigla je prijava Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Iz Povjerenstva nisu htjeli reći tko je prijavio Milanovića i Grbina, no poznato je da prijava nije anonimna.

"Prijava je u smislu da svojom predsjedničkom ulogom pogoduje SDP-u. Odnosno da Milanović iz uloge predsjednika najavljuje kandidaturu, a da Grbin najavljuje njega", doznaje 24sata.

Pročitajte i ovo Državno izborno povjerenstvo Parlamentarni izbori 2024. Istekao rok za kandidature, nakon objave lista i službeno počinje kampanja: U subotu će se održati važan sastanak, tema je Milanović

Milanović, otkako je najavio svoju kandidaturu za premijera Hrvatske, bez da je prije toga podnio ostavku na mjestu predsjednika, dobio je upozorenje Ustavnog suda. U njemu je predsjednik suda Miroslav Šeparović upozorio Milanovića da će, ako nastavi svoje aktivnosti, Ustavni sud razmotriti opciju poništavanja parlamentarnih izbora.

Pročitajte i ovo Obnova zgrada - 1 Energetska obnova Ministarstvo objavilo važan poziv za građane: Dijeli se gotovo 95 milijuna eura

"Jasna je odredba zakona da smo obavezni štititi anonimnost podnositelja", kratko je kazala predstojnica Ureda Povjerenstva Majda Uzelac za 24sata.

Predsjednik Milanović nije se obazirao na upozorenja Suda te ih je nazvao gangsterima koji su blisko povezani s HDZ-om.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene