Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u općini Zmijavci Popis stanovništva pokazao je zanimljive rezultate u jednom elementu u odnosu na 2011. godinu.


Prema podacima popisa stanovništva u posljednjem desetljeću znatno je pao broj katolika u Općini Zmijavci.

U toj je dalmatinskoj općini 2011. živjelo gotovo 98 posto katolika, no prema posljednjem popisu stanovništva ima ih tek 592, što čini 35,79 posto mještana, piše N1.

Najveći broj stanovnika Zmijavaca opredijelio se za ostale religije, njih 1010, što je 61,06 posto.

Ilustracija Katolika u Hrvatskoj ima sve manje, a raste broj ateista: Kako stoje ostale religije?

Ivan Penava Penava o padu broja Srba u Vukovaru: ''Nadam se da smo osigurali bar 10 godina stabilnosti u gradu''

Mijo Šuto (HDZ), načelnik Zmijavaca, šokiran je objavljenim podatkom. "To je nemoguće, to je neka greška. Imali smo neki pad broja stanovništva, ali manjine su prisutne u malom broju i taj podatak je pogreška", rekao je Šuto za N1, dodajući da će provjeriti točnost podataka DZS-a.

Državni zavod za statistiku u četvrtak je objavio konačne rezultate Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine o ukupnom stanovništvu prema spolu i starosti te etno-kulturalnim obilježjima stanovništva. Više o tome čitajte >>OVDJE.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju