Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zavirili smo duboko u uho

Otkrivamo zašto vas u lunaparku uhvati mučnina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zašto nam se vrti kad se okrećemo i zašto taj osjećaj gotovo uvijek prati mučnina? Za odgovor na to pitanje bilo je potrebno sjesti u testni stolac za vrtoglavice, ali i preživjeti sprave u lunaparku.

Znate li da, kada ne bismo imali centar za ravnotežu, ne bismo mogli uspravno stajati, ali i slika svijeta bila bi nam jako treskava. Djeca do treće godine života vrtnjom oko svoje osi poboljšavaju stvaranje međusobnih veza moždanih stanica.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

A kada odrastemo izazvana ili spontana vrtoglavica stvara nam mnoge probleme. Kako naše tijelo zna u kojem smijeru se krećemo i zašto je i nakon prestanka vrtnje u našoj glavi ringišpil? Tko je krivac za to?

Zavirili smo duboko u uho gdje se nalazi naš centar za ravnotežu, ali i mozak. Za taj osjećaj nekada i nije potrebno monogo. Primjerice, laganu mučninu izaziva i čitanje u vožnji. A zamislite tek da vam je profesija raditi najbolje i najbrže piruete i ne pasti. Otkrivamo vam kako klizačice tome staju na kraj.

Tko je preživio prilog bez mučnine pogledajte večeras u Provjerenom u 22:25!
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene