Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvati ne vole sitniš

Znate li što je ugravirano na poleđini kovanice od jedne lipe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kovanice najmanjih apoena, izgleda, vrlo su nepopularne u Hrvatskoj. Trgovici nam gotovo više ni ne vraćaju, a i kada ih vrate rijetko ih uzimamo i stavljamo u svoj novčanik.

Zbog sitniša vam je novčanik težak i na ulici čekate prvu priliku da ga se riješite. Ili ga ostavljamo uličnim sviračima ili bacamo u fontanu - kovanice od nekoliko lipa u našoj su zemlji nepoželjne. Trgovci ih nerijetko i ne vraćaju, a kad to i naprave, izbjegavamo ih preuzeti.

Pročitajte i ovo Numizmatička kovanica S prigodnim motivima HNB izdao zlatnu i srebrnu numizmatičku kovanicu "Trsatski zmaj" Slika nije dostupna 'Neću žvaku, hoću novac' BiH: Umjesto novca, građani dobivaju žvake!

Iako su i sitne kovanice novac, malo tko se sagne da s poda pokupi one žute kovanice. Mnogi zbog toga ni ne znaju što je ugravirano na poleđini kovanice od jedne hrvatske lipe.

>>Samsung kaznu Appleu od 1 mlrd. platio u kovanicama od 5 centi!

Odnos građana prema sitnom novcu čudi, jer živimo u zemlji s više od 300.000 nezaposlenih u kojoj je jako teško zaraditi novac. Usporedbe radi, u Njemačkoj je nepristojno ne uzeti sitniš, a u Hrvatskoj, čini se, on vrijedi tek kao sredstvo za dozivanje sreće, te svoj put završava u gradskim fontanama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene