Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pazite li na kovanice?

Lipa po lipa i 3 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znate li kako izgleda kovanica od jedne lipe? Je li kovanica od dvije lipe žute ili srebrne boje? Imate li uopće takvu kovanicu u ovom trenutku u svom novčaniku?

Možda pomislite što će mi lipa? Pa to ništa ne vrijedi. Tako smo i mi mislili dok nismo došli do podatka da tih 'bezvrijednih' kovanica od jedne i dvije lipe u Hrvatskoj ima u vrijednosti od gotovo 3 milijuna kuna! Taj iznos nas je natjerao da se zapitamo u čijem džepu se kriju ti iznosi?

Pročitajte i ovo Zabranjena javna tribina u Benkovcu - 3 Gledajte u Provjerenom Lagao da je na putu kako bi izbjegao pitanja, reporterka ga razotkrila: "Ravnatelj nije tu, možda je to bio domar" Iva Radić - 1 Suočavanje s prošlošću Vukovarka koja 30 godina traži istinu o sudbini svojeg oca: Zašto se ništa nije pomaknulo s mrtve točke?

Posjetili smo dvadesetak trgovina, kupili proizvod čija cijena završava na 9 lipa i nismo dobili ni jednu kovanicu od jedne lipe natrag na blagajni. Tko je za to kriv? Trgovine, tvrde blagajnice i HNB, jer ne opskrbljuju svoje blagajne s dovoljno kovanica najmanje vrijednosti, iako bi trebale. Mnogi bi pomislili ma što će mi nekoliko lipa ostatka, neka ostane blagajnicama. Ali tu ne vrijede ista pravila kao u kafićima, napojnice ne postoje, a sav višak na blagajni sjeda na račun trgovina. Lipa po lipa, na kraju mjeseca trgovinama na taj način poklonimo tisuće kuna.

Kako, doznajte u prilogu emisije Provjereno.

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene