Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastoji se od 8 dijelova

Znate li na što odlazi novac iz vaše plaće? Pogledajte tablicu koju donosimo i sve će vam biti jasno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzetnik Hrvoje Merki objavio je zanimljivu tablicu na svom Facebooku iz koje će vam biti jasno što se točno događa s novcem koji (mukotrpno) zaradite.

Poduzetnik Hrvoje Merki na svom je Facebook profilu objavio fotografiju koja bi prema njegovim riječima mnogima u Hrvatskoj trebala pomoći da shvate kuda idu njihovi novci.

Pročitajte i ovo Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana Novac podaci DSZ-a Imate li taj iznos? Objavljena prosječna hrvatska plaća

"Osobni dohodak (plaća) se sastoji od 8 dijelova, a radnik može slobodno odlučiti samo o netu, te vrlo djelomično izabrati (žuto polje) u kojem će obveznom mirovinskom fondu povjeriti 5% svoje buduće mirovine. Na sve ostalo radnik nema nikakav utjecaj i slobodu odlučivanja", napisao je u svojoj objavi.

Merki je za potrebe svog prikaza koristio prosječnu bruto plaću za kolovoz 2017. godine osobe koja živi u Zagrebu i plaća 18 posto prireza. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku prosječan plaća za kolovoz iznosila je 7.956 kuna.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene