Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Remetincu!

Najviše hrvatskih menadžera u Remetincu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luksuzan život, skupa odijela, biranu hranu preko noći zamijenili hladnom ćelijom, ručkom iz zdjelice.

Do jučer su živjeli u luksuznim vilama. Danas svega nekoliko kvadrata dijele s još šestoricom. Među posljednjima, u novi rezidenciju direktora Podravke i HAC-a stigao je, sinoć, Jurica Prskalo. 'Osim što se srame te činjenice, što je ljudski i prirodno, gospodin Prskalo sada je u postupku adaptacije što je već ranije prošao gospodin Pavlović. U ovom trenutku prilagođava se na krevet, na prostor, na činjenicu da u zatvoru dobivate hranu koju zatvor spremi', rekao je Rajko Mlinarić, odvjetnik Josipa Pavlovića iz Podravke i Jurice Prskala iz HAC-a. Marinac, Pavlović, Šestak, Prskalo, samo je dio menadžerske kreme za koju trenutačno nema finih restorana, hotela, ni mira vlastitog doma. U malim ćelijama rade sve. Spavaju, jedu, obavljaju nuždu, čitaju. Sve to s još nekoliko zatvorenika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

>> Marinac se iz zatvora 'riješio' dionica od 600.000 kuna

'U sastavu soba je bitno da ne budu supočinitelji kaznenih djela, sve druge kombinacije su dozvoljene. Pazimo da pušači budu odvojeni od nepušača, nekih drugih podjela nema', rekao je Tomislav Kralj, upravitelj zatvora Remetinec te dodaje kako u ćeliji može biti ubojica s menadžerom koji je okrivljen za pronevjeru novca ako to ne predstavlja sigurnosni rizik onda je to moguće. Pretrpanost Remetinca stara je boljka. Umjesto 560, u njemu se doslovno gužva 920 zatvorenika. Upravo je nedostatak prostora najveći problem menadžera. Kažu, nemoguće im je pripremati obranu. 'U toj istoj ćeliji postoje samo četiri sjedeća mjesta. Dakle, gdje gospodin Pavlović može uopće raditi analizu sedam tisuća stranica kad su četiri sjedeća mjesta i kad tu još boravi šest osoba koji svatko na neki način proživljava svoje probleme', rekao je Mlinarić.

Iako navikli na luksuz, zanimljivo je da menadžeri iza rešetaka nemaju posebne zahtjeve. 'Koriste jedanput tjedno telefon, dolaze im posjete po odobrenju suda, kupuju novine ili se mogu pretplatiti da im dolaze dnevno novine iz tiska i to je to', kazao je Kralj. I dok su u pritvoru skromni, tužiteljstvo će pokušati dokazati da skromnosti nije bilo dok su bili menadžeri na čelu nekih od najvećih tvrtki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene