Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepisao ih zetu

Marinac se iz zatvora 'riješio' dionica od 600.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je završio u istražnom zatvoru, prvookrivljeni u aferi Podravka, Darko Marinac, iz pritvora se 'oslobodio' tereta vrijednosti 600 tisuća kuna.

Marinac je, naime, 2000 dionica Podravke i 69 dionica T-HT-a prepisao na svojeg zeta iz pritvora u Remetincu, piše Jutarnji list, a mjesec dana prije svog uhićenja, 21. rujna, riješio se i kuće u Vrhovcu, prepisavši je na kćer. Njegov prijenos dionica obavio je ovlašteni javni bilježnik, koji je Marinca čak i posjetio u zatvoru, uz odobrenje Krešimira Devčića, suca istrage Županijskog suda.

Pročitajte i ovo Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Neugodan doček Radnička fronta dočekala Plenkovića zvižducima, župan Koren reagirao: "Razjurit ću ih!" Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica

>> Podravkašima još dva mjeseca pritvora

'U tom trenutku nije bilo nikakvih zapreka da se odobri zahtjev za posjet javnog bilježnika', rekao je Devčić, a kako Marinac nije precizirao o čemu se zapravo radi pri zahtjevu za dolaskom javnog bilježnika, transfer mu je prošao bez zakonskih reperkusija. To je nagnalo i druge pritvorene menadžere na slične radnje, kako bi se 'oslobodili' tereta imovine i eventualne ovrhe tijekom čitavog postupka koji se vodi protiv njih.

Ipak, Devčić je, čini se, nakon Marinca shvatio kud sve to vodi pa je od ostalih pritvorenih Podravkinih menadžera zatraženo da preciziraju što to žele ovjeriti kod javnog bilježnika, piše Jutarnji. S tim su prestali zahtjevi za odobrenje posjeta radi prebacivanja imovine, ali je Srđan Mladinić, vlasnik splitskog SMS-a, zatražio posjet javnog bilježnika radi prebacivanja ovlasti upravljanja tvrtkom. No, ako se u postupku budu primjenjivale zakonske odredbe o tzv. proširenom oduzimanju imovine, od ovrhe neće biti pošteđeni niti članovi obitelji pritvorenih menadžera Podravke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene