Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nosorog od povrća

'Znanstveni piknik' - kako djecu zainteresirati za znanost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi fizičari i kemičari pod vedrim nebom izvodili su pokuse. Sve u cilju da kroz zabavu približe, inače mnogima, omražene školske predmete... Evo kako je to izgledalo na znanstvenom pikniku.

Kako od namirnica napraviti erupciju vulkana? Fizika, kemija i biologija mnogima su teški i nezanimljivi predmeti. A na pikniku, mladima se kroz zabavu željelo pokazati upravo suprotno. 'Pa, proučavat Mars mi se najviše svidjelo. Bilo je zgodno vidjet sve te sprave koje su na Marsu', rekao nam je Borna.

Pročitajte i ovo Što mladi žele? - 4 Izbori pred vratima Oni su ključni za budućnost Hrvatske, no stranke za njih nije briga: "Ovdje vrijede neka druga pravila" Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

Najmlađe su najviše privukli pokusi. Sami su radili dugine boje. A ono što nam je Nikola Tesla ostavio, našlo se u dječjim rukama. Na radionicama se tražilo mjesto više.

>> Jovanović: Hrvatska danas nije društvo znanja i jednakih šansi

Veliku pozornost privukao je nosorog od voća i povrća. 'Spojili smo djela dva renesansna umjetnika. Jedan je radio slike sa voćem i povrćem, a drugi grafiku nosoroga. I, to smo uklopili u jedno', kaže Deniss.

Profesor Baltazar mlade je trebao pridobiti za fiziku, kemiju i biologiju. 'Koji je mislio i mislio, i uvijek je nešto smislio. I nadamo se da će tako biti i u budućnosti, da ćemo tu dobiti jako puno malih inovatora, jako puno znanstvenika koji će smisliti i odvesti ovo društvo korak naprijed', kaže Bruno Blumenschein.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene