Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sramota i prijetnja u Međimurju

ZLOSTAVLJAČI PREŠLI NA LJUDE 'Što čekamo? Treći put da mi ubiju obitelj?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Elektrošokerom su im razbili stražnje staklo na automobilu. U trenutku kada je Kristijanova žena vozila djecu iz škole! A sve zato jer je Kristijan u medije dao snimku na kojoj djeca iz romskog naselja muče pse.

Djeca s ove snimke, utvrđeno je - počinila su kazneno djelo! Kako je riječ o maloljetnicima, prijave su proslijeđene centru za socijalnu skrb. Međutim, sve one druge pse; ubijene, mučene, zlostavljane...stotine njih koje mjesecima iz romskih naselja u Međimurju spašavaju udruge ljubitelja životinja - nitko nije zlostavljao. To je naime rezultat policijske istrage: kazneno djelo mučenja i ubijanja životinja nije počinjeno.

Pročitajte i ovo Zapljena u Međimurju pronašli im i oružje FOTO U velikoj akciji uhićena skupina koja je proizvodila izrazito opasnu drogu: "To je čista kemija!" Situacija u Međimurju je pred eskalacijom (Foto: Dnevnik.hr) - 8 Provjereno ponovno upozorava Suživot skoro nemoguć: Socijalnu pomoć troše na alkohol, primaju dječje doplatke, a djeca ne idu u školu

Zlostavljači su, ohrabreni takvim zaključkom, s pasa prešli na ljude! Prvi na meti je Kristijan Balog, onaj koji je i prvi hrabro istupio i rekao kako zlostavljanju mora doći kraj.

'Mali je bio jako u šoku. Popišao se u hlače. Žena se sva tresla, bila je blijeda. Ovo je drugi put. Što čekamo? Treći put da mi ubiju obitelj? Ako je tako, neka izvole i neka nas sve poubijaju', rekao je Kristijan Balog.

Elektrošokerom su im razbili stražnje staklo na automobilu. U trenutku kada je Kristijanova žena vozila djecu iz škole! A sve zato jer je Kristijan u medije dao snimku na kojoj djeca iz romskog naselja muče pse.

Kristijan je od tada na meti. Ali, ne samo on nego i njegova obitelj.

'Lupali su po autu. Samo sam čula da je staklo puklo iza. Stvarno ne znam kako sam otišla, kako sam uspjela doći doma. Tresla sam se sva. Ne znam, stvarno ne znam kako sam prošla. Nisam znala da li da stanem, da vozim, da li... ne sjećam se točno što je sve bilo jer su mi klinci vrištali iza', rekla je Jagoda Balog, Kristijanova supruga.

Sve se dogodilo u ponedjeljak u rano predvečerje. Počinitelji dobro poznati i mještanima, ali i policiji, kaže Kristijan.

'Prvi put su je napali, ženu koja je bila trudna, u 8. mjesecu trudnoće. To vi znate, za vrijeme reportaže. Sada, po drugi put su mi napali ženu sa dvoje djece u autu. Mislim da je ovo, kad vam netko dirne u obitelj, da onda nema više', priča Kristijan.

Podsjetimo, policijska istraga je pokazala da kaznenih djela mučenja životinja nije bilo. A to je očito nekima dalo krila da se osvećuju onima koji su na taj problem upozorili.

'Policija je došla nakon nekakvih sat vremena. Rekli su da je to za privatnu tužbu. Okrenuli su se i jednostavno otišli van. Što ja mogu tu više raditi? Ništa. Jesam ja tu kriv? Jesam ja odvjetništvo? Jesam ja policajac. Što sam ja? Ništa. Ja sam stoka sitnog zuba', rekao je Kristijan za Provjereno.

Ovog puta sve je srećom prošlo bez ozljeda. No, Kristijan se pita što će biti sljedeći put? Jer kako kaže, nakon svega što je doživio, nimalo ne sumnja da će ga biti.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene