Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''dobra poruka''

Komadina: ''S Josipovićem smo jači, otvoreni smo i za ostale povratke''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak da je Ivo Josipović ponudom da se vrati u SDP poslao dobru poruku i da će stranka tako biti jača, a SDP je otvoren i za druge povratke i dolaske.

Komadina je na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje kako komentira približavanje Ive Josipovića SDP-u, rekao da je Josipović u svojemu političkom životu i radu potekao iz SDP-a i da je bio kandidat te stranke za predsjednika Republike uz potporu ostalih stranaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "POSLANA JASNA PORUKA" Bernardić napustio sjednicu: Marija Lugarić nova predsjednica Glavnog odbora SDP-a, glavni tajnik stranke Vedran Babić Zlatko Komadina Nervoza u stranci Komadina za Dnevnik Nove TV otkrio hoće li se na izborima kandidirati za šefa SDP-a: "Moje je da ih organiziram"

"Vrlo je neugodno iznenadio naše kolegice i kolege članove kad se nakon izborne kampanje nije vratio, no to su okolnosti koje su bile s obzirom na tadašnje vodstvo stranke i određene, rekao bih, netrpljivosti, između kolege Josipovića i tadašnjeg vodstva", rekao je Komadina.

Kako je istaknuo, s obzirom na usitnjavanje političke scene Hrvatske, a SDP je otvorena stranka koja je pozvala ljude da se angažiraju na socijaldemokratskoj ideji, dobro je da je Josipović, "koji je bazično socijaldemokrat", ponudio da se sa svojom ekipom vrati u SDP jer tako ćemo biti jači".

"Naravno da smo mi otvoreni i za ostale povratke ili dolaske, jer u Hrvatskoj definitivno ima previše političkih stranaka, i to usitnjavanje ne vodi ničemu, vodi samo nestabilnosti u parlamentarnom životu". istaknuo je Komadina.

Na pitanje znači li to što Josipović želi ući u SDP sa strankom Naprijed Hrvatska, tj. s grupom ljudi, a ne kao osoba, da može biti kooptiran u Predsjedništvo ili slično, Komadina je odgovorio kako nema zadnje podatke o tijeku pregovora.

"Mislim da se na tom tragu nije radilo, niti da je on davao takve uvjete, ako sam dobro informiran. Već smo imali tu situaciju kada smo stvarali SDP, kada je stranka Antuna Vujića cjelovito prešla u SDP, tako da vjerujem da je to isti model", odgovorio je Komadina.

U vezi s odlukom predsjednika SDP-a Davora Bernardića da ne bude na izbornoj listi za Europski parlament, Komadina je rekao kako svatko od članova ima svoja promišljanja što bi bilo optimalno za stranku u danom trenutku.

"Moje je razmišljanje bilo, s obzirom na recentne okolnosti, oko propitivanja rejtinga kako njega, tako i stranke, da je najbolja anketa stav građana. Radi se o mojem političkom stavu. Naravno, da bi netko bio na listi, mora osobno pristati i predsjednik stranke ima pravo odlučiti hoće li biti na listi ili ne. On je odlučio da na listi neće biti", rekao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene