Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ova Vlada je nova Vlada'

ŠTO SLIJEDI? Hasanbegović otkriva: 'Mogu biti samo tri scenarija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar kulture, Zlatko Hasanbegović, dao je izjavu novinara na temu aktualnog stanja na hrvatskoj političkoj sceni.

Zlatko Hasanbegović sudjelovao je u Rijeci na predstavljanju programa projekta EPK 2020. Tom prilikom odgovarao je i na pitanja novinara, od kojih su neka od njih bila usmjerena prema aktualnoj političkoj situaciji.

'Gospodin Karamarko je jasno rekao pod kojim uvjetima se spreman povući. To nije sporno. Radi se o tome kako u dogovoru s partnerima iz Mosta izaći iz ove situacije ili ako to nije moguće kako pronaći alternativno rješenje. Dakle, mi živimo u parlamentarnoj demokraciji, sve procedure su poznate i nema potrebe špekulirati što će biti. Potpuno je jasno da mogu biti samo tri scenarija - da se održai savez HDZ-a i Mosta, da se pronađe nova parlamentarna većina ako je to moguće ili da se ide na izbore. Dakle, to je sve vrlo jednostavno i to ćemo znati najkasnije kroz sljedećih mjesec dana. Ova Vlada je nova Vlada. Jedina Vlada koju imamo je ova Vlada na čelu koje stoji predsjednik, gospodin Orešković. Razrješenjem gospodina Oreškovića, ako do toga dođe, razriješena je i cijela Vlada', izjavio je Zlatko Hasanbegović.

Pročitajte i ovo Zlatko Hasanbegović Spektakl Hasanbegović u Sabor donio košarkašku loptu i komentirao kontroverzni HDZ-ov prijedlog: "To vam ni ja ne bih napravio" Slika nije dostupna Nakon sastanka s vrhom stranke Plenković: Spremni smo ići i na nove izbore

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene