Na kninskom gradskom stadionu tijekom nogometne utakmice između vojske branitelja i policije reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac razgovarala je s izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Zlatkom Dalićem.

Galerija


Dobili ste prekrasan poklon u Kninu, zastavu koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi za vrijeme igre u Rusiji. Je li vam se svidio takav poklon?

Svakako je to čast za nas. I meni je veliko veselje. Čast je biti dio ovoga, da sam s hrvatskim narodom i pokazuje veliko zajedništvo i način da znamo i slaviti i veseliti se svim našim uspjesima.

Prošle su 23 godine. Kako Vi pamtite Oluju?

Vezani članci Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Gradovi u milijunskim gubicima: Vojska ne plaća komunalnu naknadu za vojne objekte koje obilno koristi Barbara Štrbac uživo iz Knina o pripremama za obljetnicu Oluje (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Gradonačelnik Knina otkrio kome će pokloniti najveću zastavu s tvrđave

Tad sam već bio aktivan nogometaš. Ali naravno da se sjećam svih trenutaka, koliko je to bilo povijesno za Hrvatsku, koliko je to značilo za Hrvatsku. Napokon sam stigao tu. Tu sam prvi put, nisam bio prije zbog obveza. Osjećam ponos i čas.

U Vukovaru ste bili prošle godine?

Da, u Koloni sjećanja. To je jedan mali način na koji čovjek odaje čast, priznanje tim ljudima, pogotovo onima koji su izgubili svoje živote za hrvatsku domovinu, a da mi ostali nastavimo dalje, da se borimo za Hrvatsku i da dalje propagiramo zajedništvo, mir ljubav i da se radujemo našim pobjedama.

Dajete puno, kad god možete u ovakvim prigodama, odazivate se, ali i Hrvatska je vojska, protiv koje sad igrate, napravila jednu strašno lijepu gestu kad ste bili u Rusiji. Kako ste reagirali kad su snimali filmiće za vas?

Rekao sam da smo prije Danske u osmini finala imali sastanak. Dvije minute je bio moj govor, a nakon tog govora sam igračima pustio taj video da vide što je hrvatska vojska priredila za nas i mislim da nije bilo većeg motiva od tog videa kojeg smo pogledali i nakon toga smo pobijedili Dansku.

I u nedjelju ćete biti u cijelom protokolu?

Bit ću tu, ali ovo je politika, ovo je mjesto da ljudi naprave neke stvari. Tu sam gost i ne bih htio da se puno toga pripisuje meni. To je jednostavno druga prigoda.

Vaši igrači su se bunili da je druga ekipa puno mlađa. Je li to pošteno?

Jesu mlađi, ali vjerujem u nas da ćemo to izjednačiti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr