Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlata Petrač novinarima:

'Nemam vremena za vas jer ste morski psi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne prestaju iznenađenja koje Hrvoje Petrač priređuje hrvatskom pravosuđu. Ustavni sud, ali i Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu, uskoro bi mogli odlučivati i o njegovoj tužbi protiv države.

Petrač je nezadovoljan zatvorskim uvjetima u Puli i ukidanjem povlastica, koje je uživao u lepoglavskoj kaznionici!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna Hrvatsko pravosuđe 9131 neriješen slučaj stariji od 10 godina: Ako vam sudski postupak traje desetljećima možete tužiti državu

22 sata na dan u samici i 2 sata šetnje u zatvorskom krugu. Druženje s drugim zatvorenicima strogo mu je zabranjeno, a razgovor s odvjetnicima pod nadzorom. Hrvoje Petrač pamti i bolje dane. Nesretan je otkako nije čuvar zatvorskog ribnjaka, a lepoglavsku je ćeliju zamijenio onom u Puli. Preko svog odvjetnika se požalio da više od dva mjeseca kaznu služi nezakonito. 

Petrač će tužiti državu. Iako tužba još nije napisana, Petrač je na nekoliko adresa uputio pisam a spritužbama. Traži vraćanje povlastica na koje je navikao. Ministar pravosuđa Ivan Šimonović mu je odgovorio da na povlastice koje je izgubio ionako nije imao pravo.

Petračeva majka Zlata novinare Nove TV na imanju u Krapinskim toplicama dočekala je nimalo prijateljski, u društvu nekoliko haskija. 

'Nemam ni minutu ni za jednog novinara, jer vi ste pirane i morski psi', rekla je njegova majka na pitanje o uvjetima u kojima u pulskom zatvoru živi njezin sin.

Neslužbene priče kažu da je svoje poslove, Petrač lakše mogao voditi i nadzirati iz Lepoglave. Dok osim ministra Šimonovića, i Ured pučkog pravobranitelja utvrđuje jesu li Petračevi prigovori opravdani, u posjet mu se sprema i HHO, kojima je također pisao. Ivan Zvonimir Čičak kaže kako su mu odgovorili da nemaju dojam da su mu uskraćena prava, ali će situaciju provjeriti u samom zatvoru. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene