Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŽIVOT IDE DALJE

Škabrnja nastavlja živjeti, mladi se vraćaju: "Vuklo je srce da se tu vratim"

Uz tugu kojom je obavijena Škabrnja ovih dana, ima ondje i pozitive. Život je krenuo dalje, jer jedino tako taj kraj može opstati.

Budućnost Škabrnje su mladi ljudi. Sve je više djece u vrtiću, sve ih se više vraća u rodno mjesto. Jedan od njih je Tino Brkić s kojim je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

Tino kaže da je odluka o povratku u rodnu Škabrnju pala onog trenutka kada je donio odluku da će upisati na fakultet. "Vuklo je srce da se tu vratim i tu nastavim živjeti, raditi i zasnovati obitelj", kazao je.

Tino je otac dvoje djece, četverogodišnje djevojčice i dvogodišnjeg dječaka. "Imamo vrtić, školu, ambulantu, poštu, sve potrebno za život mlade obitelji", pojašnjava. Uspješno se dugi niz godina bavi poljoprivredom, kao što su se, poručuje, brojni bavili i prije rata, a proizvode plasiraju na zadarskoj tržnici i u Zagreb.

Dvadesetosmogodišnji Tino nije bio rođen u vrijeme pokolja u Škabrnji, a samo je iz njegove uže obitelji stradalo petero ljudi. 

Upitan da prokomentira kako kao mlada osoba gleda na poruke pomirenje premijera Plenkovića, ali i na negodovanje mještana povodom dolaska potpredsjednice Vlade Anje Šimprage, odgovara kako podržava stav svojih sumještana.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović položio vijenac 31 godinu kasnije Ministri komentirali okretanje leđa u Škabrnji: "Pozdravljam gestu potpredsjednice...", "Razumijem te ljude"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DAN SJEĆANJA Plenković: ''Šimpraga je došla u Škabrnju da bi odala počast žrtvama''

"Pozdržavam i premijera i Vladu, ali osobno, kao velik broj mještana nisam za to da dolazi itko iz SDSS-a sve dok se javno ne ispričaju za zločin koji je počinila njihova država", zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene