Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život nedostojan šampiona

Vanesa je sedmerostruka državna prvakinja i vlasnica više od 180 medalja, a živi tako da krpa kraj s krajem

Život priča priče: Šampionka Vanesa Tot (Foto: dnevnik.hr) - 1
Život priča priče: Šampionka Vanesa Tot (Foto: dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Život priča priče: Šampionka Vanesa Tot (Foto: dnevnik.hr) - 4 Život priča priče: Šampionka Vanesa Tot (Foto: dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Život priča priče: Šampionka Vanesa Tot (Foto: dnevnik.hr) - 5 Život priča priče: Šampionka Vanesa Tot (Foto: dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Život priča priče: Šampionka Vanesa Tot (Foto: dnevnik.hr) - 3 Život priča priče: Šampionka Vanesa Tot (Foto: dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Život priča priče: Šampionka Vanesa Tot (Foto: dnevnik.hr) - 2 Život priča priče: Šampionka Vanesa Tot (Foto: dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Život priča priče: Šampionka Vanesa Tot (Foto: dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/5 >>
Vanesa Tot ima tek 17 godina i preko 180 medalja. Ona je sedmerostruka državna pvakinja. Prva žena koja je u kanuu nastupala na svjetskom prvenstvu za Hrvatsku. Ali sve je to samo jedna strana medalje. Za drugu malo tko znači jer malo tko pita. Svoju priču Vanesa je podijelila u emisiji "Život priča priče".

Vanesa je svjetska šampionka sa samo 17 godina. Ali kaže da iza svakakog uspjeha postoji druga strana priče koja nije uvijek toliko lijepa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna USPJEH U TOKIJU Milanović i Plenković čestitali Matei Jelić i Toniju Kanaetu na olimpijskim medaljama: ''Hrvatska je ponosna na vas!'' Slika nije dostupna čeka se identifikacija Policija pronašla tijelo kod pristaništa na Dravi, blizu mjesta na kojem je nestao kanuist

Tako Vanesa živi s majkom i bratom u iznajmljenoj kući. Njezina majka je nezaposlena pa često jedva krpaju kraj s krajem. Vanesina oprema je skupa. Novi čamac košta 3000 eura, a veslo oko 300 eura. Tu su i putovanja, a ako ih savez ne plaća Vanesa mora pronaći način da otputuje.

Vanesina mama Ivana kaže da je njezinoj kćeri svaka prepreka poticaj da gura naprijed. "Sa svakom preprekom ona skuplja još veću snagu za ići naprijed", kaže mama. Prisjetila se da se Vanesa na veslanje prijavila sama, bez ičijeg znanja.

"Pustili smo je, mislili da će odustati. Ali i dan, danas vesla", kaže mama.

Govoreći o mami, Vanesa kaže da uvijek svatko ima neke svoje borbe, ali da se na kraju nađu na istom putu i sve prebrode zajedno. Priznaje da ima trenutaka u kojima poželi zaplakati, ali onda sebi kaže da to neće ništa promijeniti i nastavi se boriti. A osjećaj kada joj oko vrata visi medalja je, kaže, predivan.

Prošle godine bila je na neslužbenom svjetskom prvenstvu i tamo je uzela dvije medalje, srebro i broncu. Kaže da je bila preponosna jer je osvojila medalje za Hrvatsku i stajala uz najbrže na svijetu.

Odmah se istaknula u grupi

Na putu do uspjeha Vanesi su najviše pomogli obitelj, klub i treneri, sadašnji Igor Krajina, ali i bivši treneri.

Igor, čovjek koji je stvorio svjetsku šampionku, kaže da se Vanesa odmah počela isticati zbog upornog rada i posvećenosti. Prije kanua, Vanesa je vozila kajak u kojem je također osvajala medalje. Ali trener kaže da je tek u kanuu pokazala svu raskoš svog talenta.

Trenira 3 do 4 sata dnevno, a njezin trening uključuje veslanje, trčanje, teretanu... Prvu medalju je osvojila s 10 godina. Htjela je drugima dokazati da i ona može biti u vrhu, a s godinama se skupilo preko 200 medalja.

Zlatna djevojka, s cijelom hrpom medalja, istovremeno vodi toliko skroman život da u kući nema računalo. Ono što imaju je internet, a prošle godine Vanesa i mama su skupile novac da ona kupi malo bolji mobitel koji joj djelomično pomaže. Međutim kada treba napraviti nekakvu prezetanciju za školu javlja se problem, pa moli pomoć od susjeda ili prijatelja.

Ona je učenica poljoprivredne škole, kao i njezin brat. I računalo više nije nešto što im treba samo za zabavu. Zato su njih dvoje od ekipe emisije "Život priča priče" na poklon dobili laptop.

I to nije bio jedini poklon za Vanesu. Ona je naime svjetska šampionka s polovnim veslom. Zato je dobila novo, napravljeno po njenim dimenzijama, koje je stiglo iz Poljske samo za nju. S njim će ona i trener sigurno stvarati velika čuda.

Propuštene emisije Život priča priče pogledajte OVDJE.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene