Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mihaela Žmuk, 11-godišnja djevojčica na koju je pala sto kilograma teška stativa gola, stabilno je, ali život joj je još uvijek u opasnosti, potvrdio nam je to njezin otac Josip.


Još uvijek se čeka kako bi se utvrdilo hoće li organizam prihvatiti novi organ ili ne. Djevojčica se liječi u zagrebačkoj bolnici Merkur, gdje joj je prije dva dana transplantirana jetra koja je nakon nesreće bila teško oštećena. Od udarca su oštećeni i drugi organi. Jetru je dobila zahvajujući Eurotransplantu, europskoj organizaciji za razmjenu organa. Donirao ju je 36-godišnji muškarac iz Njemačke, a liječnici objašnjavaju kako je tijek događaja zdravstvenog stanja teško prognozirati.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Top 5 smiješnih golova Slika nije dostupna Video: Goli navijač pretrčao nogometno igralište

>> Oporavlja se djevojčica na koju je pao gol

>> Djevojčica operirana, stanje stabilno, ali neizvjesno

>> Djevojčica ostala bez jetre, hitno joj treba transplantacija

Podsjetimo, nesretna djevojčica loptala se s nekolicinom djece na igralištu u Lužanu Biškupečkom, pored Varaždina te se u jednom trenutku objesila za prečku gola, koji je pao na nju. Nesreća se dogodila u subotu oko 19 sati, a djevojčica je u kritičnom stanju prebačena prvo u varaždinsku, te potom u zagrebačku bolnicu Merkur. Zbog težine ozljeda na jetri, liječnici su je djevojčici morali odstraniti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju