Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još uvijek životno ugrožena

Oporavlja se djevojčica na koju je pao gol

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mihaela Žmuk kojoj su pretprošle noći transplantirana jetra u zagrebačkoj bolnici Merkur oporavlja se. Iako je prijeko potrebni organ dobila na vrijeme, djevojčica je još uvijek životno ugrožena.

Stradaloj 11-godišnjakinji oštećene su gušterača i slezena. Podsjetimo, jetra za malenu Mihaelu zahvaljujući Eurotransplantu stigla su iz Njemačke, a donor je bio 36-godišnji muškarac. Liječnici su rekli kako je veoma teško prognozirati daljnji tijek njezinog zdravstvenog stanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na Kosovu Rođaci pretukli djevojčicu (4) nasmrt? "Kada sam je uzela u naručje, nije mogla hodati, samo je plakala" Madeleine McCann Novo otkriće Procurili sudski spisi: Otkriven stravičan zločin navodnog otmičara malene Maddie

>> Djevojčica operirana, stanje stabilno, ali neizvjesno

>> Djevojčica ostala bez jetre, hitno joj treba transplantacija

Mihaelu je u subotu u Lužanu Biskupečkom kraj Varaždina poklopio gol težak 100 kilograma. Djevojčici je izvađena jetra koja je prsnula nakon snažnog udarca koji je zadobila. Potrebno je čekati dulje vrijeme kako bi se utvrdilo hoće li organizam prihvatiti novi organ ili ne, a operiranoj djevojčici oštećeni su od udarca i drugi vitalni organi, pa su liječnici veoma oprezni s prognozama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene