Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trebaju krov nad glavom

VIDEO: Samo što im se kuća ne sruši na glavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmeročlana obitelj nedaleko od Đurđevca živi s nešto više od 4.000 kuna mjesečno. Stara kuća im se raspada, a novu su počeli graditi uz pomoć prijatelja tako što su spojili nekadašnji kokošinjac i svinjac. Bez novca je sve stalo, a stara kuća samo što im se ne raspadne. Ni Općina nažalost nema novca za pomoć.

Četverogodišnji Armando uživa u igri oko svoje kuće, nije ni svjestan da bi uslijed malo jačeg nevremena mogao ostati bez svog doma, no to dobro znaju njegovi roditelji. U trošnoj, staroj kućici živi njih osmero. Rupe na stropu sve su veće, baš kao i njihov strah od urušavanja. 'Da to pukne do kraja ode greda i bojim se da to ne bi cijelu kuću povuklo za sobom', rekla je Davorka Balija. A zbog straha od dotrajalih instalacija, kad pada kiša - isključuje se struja. 'Ovdje sve curi, tu smo vrata stavili da nam ne bi palo', rekao je Ivica Schmidt.

Kiša im jedino dobro dođe za punjenje bunara, jer priključak za vodu nemaju. 'U tom svemu perem veš, u ovome kupam djecu', rekla je Davorka. Vodovod bi, kažu u općini, trebali dobiti ove godine. Za ostalo im ne mogu pomoći jer, kaže načelnik, imaju siromašan proračun, svega 300 kuna po stanovniku. 'Najveći je problem što oni ili ne žele ili stvarno ne razumiju da se neki projekti ne mogu ovako odraditi popreko nego da to treba od projektne dokumentacije, građevinske dozvole, a na kraju i novca', rekao je Marijan Debeljak, načelnik Općine Kloštar Podravski. No ovoj je obitelji najpotrebnije da dovrše novu kuću. 'Ako nam netko može pomoći bar u materijalu, samo da nam se to nešto sazida da imamo bar suh krov nad glavom', kaže Davorka.

Iako nemaju veliku kuću, ni kompjutor ni playstation, dječje želje nisu velike, njihov šestogodišnji sin volio bi imati igračku. Ako želite pomoći ovoj obitelji svoj prilog možete uplatiti na tekući račun: Davorka Balija u Zagrebačkoj banci 3223199828.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene