Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stariji od 65 godina

ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz

ZET autobusi
ZET autobusi Foto: Darko Tomas/Cropix
Pravo na besplatan prijevoz za građane koji su navršili 65 godina starosti te imaju prebivalište u Gradu Zagrebu vrijedit će od 1. lipnja 2024.

Pravo na besplatan prijevoz za sugrađane i sugrađanke koji su navršili 65 godina starosti te imaju prebivalište u Gradu Zagrebu vrijedit će od 1. lipnja 2024.

S obzirom da se radi o gotovo 160.000 Zagrepčana i Zagrepčanki koji ostvaruju ovo pravo, ZET je omogućio prijelazno razdoblje u kojem je besplatno korištenje prijevozne usluge moguće uz predočenje važeće osobne iskaznice na kojoj je vidljivo prebivalište u Gradu Zagrebu te da su korisnici navršili 65 godina.

Pročitajte i ovo Novac, ilustracija Porast za četiri posto Imate li i vi ovoliko? Objavljena prosječna plaća u Zagrebu, a evo i koje je zanimanje najplaćenije

Prijelazno razdoblje vrijedi od 1. lipnja do 30. rujna 2024. godine, a u navedenom razdoblju Zagrepčani i Zagrepčanke s navršenih 65 godina mogu na prodajnim mjestima ZET-a preuzeti besplatni godišnji kupon koji vrijedi 12 mjeseci.

Procedura na prodajnim mjestima

Korisnici koji već imaju Pretplatnu kartu ZET-a ne trebaju izrađivati novu, već se na navedena prodajna mjesta ZET-a, od 1. lipnja, trebaju javiti sa svojom Pretplatnom kartom, preslikom osobne iskaznice te važećom osobnom iskaznicom koju je potrebno predočiti na uvid, a kako bi preuzeli svoj besplatni godišnji kupon.

Ista procedura vrijedi i za korisnike koji imaju virtualnu Pretplatnu kartu unutar aplikacije Moj ZET.

Korisnici koji nemaju Pretplatnu kartu ZET-a ili aplikaciju Moj ZET, za izradu i preuzimanje besplatnog kupona na prodajnom mjestu ZET-a potrebno je predati Zahtjev za izdavanje Pretplatne karte (koji će biti dostupan na prodajnim mjestima i na www.zet.hr). Uz odgovarajući Zahtjev, potrebno je priložiti jednu fotografiju, presliku osobne iskaznice, koja se daje i na uvid.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje

Korisnik snosi trošak izrade kartice, a cijena iznosi 3,98 eura, dok se formiranje Pretplatne karte u aplikaciji Moj ZET ne naplaćuje.

Osobe koje imaju pravo na besplatni prijevoz jer su starije od 65 godina, no već su za ovu godinu preuzele kupon po bilo kojoj osnovi Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba ne moraju mijenjati svoj postojeći kupon do isteka valjanosti, odnosno do 31. prosinca 2024. godine.

Pročitajte i ovo Dalibor Matanić Idući korak Oglasio se ministar Božinović o slučaju Dalibora Matanića: "Policija nije primila prijavu, ali..."

Svim korisnicima koji su stariji od 65 godina, a koji su kupili godišnji kupon, nakon što ostvare pravo na besplatni prijevoz prema novonastalim uvjetima, bit će omogućen povrat novčanih sredstava za preostalo razdoblje valjanosti kupljenog godišnjeg kupona.

Za sve upite korisnici se mogu obratiti i na adresu javnost.zet@zet.hr, a sve detaljne informacije oko ostvarivanja prava na besplatan prijevoz mogu se dobiti na deset lokacija prodavaonica ZET-a širom Zagreba i na mrežnim stranicama www.zet.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene