Milan Bandić (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)
Milan Bandić (Foto: Luka Stanzl/Pixsell) Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislav Petric i direktorica ZET-a Ljuba Žgela potpisali su Ugovor o dodjeli 55,8 milijuna kuna za projekt nabave 29 autobusa za ZET.


Gradonačelnik Milan Bandić naglasio je kako pritom kako cijena ZET-ova javnog prijevoza neće poskupjeti.

Vezani članci Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta Škoro se zbunio, a njegov odgovor na pitanje postao hit na društvenim mrežama Milan Bandić Kad Bandić štedi: Radnicima uzeo uskrsnice, a suradnicima, uz mirovinu - plaća od 20.000 kuna

"Za sada neće biti poskupljenja, ne razmišljamo o tome", kazao je Bandić. 

Ukupna vrijednost projekta/Ugovora iznosi 55,8 milijuna kuna, od čega ukupna bespovratna sredstva za nabavu 29 novih autobusa iznose 44,6 milijuna kuna.

Cilj ovoga projekta je osigurati održivu i kvalitetnu uslugu javnog gradskog prijevoza nabavom novih autobusa, koji će omogućiti povećanje kvalitete pružanja usluge te smanjenje negativnog utjecaja na okoliš. Novi autobusi prometovat će na linijama na kojima su dosad prometovali stari, a radi se o ukupno 17 linija na području grada Zagreba.

Navedeni ugovor drugi je po redu u okviru kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodjeljuje bespovratna sredstva za nabavku novih autobusa Gradu Zagrebu tj. ZET-u