Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Ugovor od 55,8 milijuna kuna

ZET dobiva 29 novih autobusa, Bandić: "Javni prijevoz neće poskupjeti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislav Petric i direktorica ZET-a Ljuba Žgela potpisali su Ugovor o dodjeli 55,8 milijuna kuna za projekt nabave 29 autobusa za ZET.

Gradonačelnik Milan Bandić naglasio je kako pritom kako cijena ZET-ova javnog prijevoza neće poskupjeti.

Pročitajte i ovo Autobus na okretištu Črnomerec divljaštvo u zagrebu Dvojica napala radnike ZET-a, jednome slomili prst: "Ovo je već šesti fizički napad ove godine" Zagrebački busevi - 2 Alarmantno stanje Jeziva svjedočanstva vozača ZET-a, zbog stresa daju otkaze: "Vozimo neispravnih kočnica, zna se dogoditi da autobus sam doda gas..."

"Za sada neće biti poskupljenja, ne razmišljamo o tome", kazao je Bandić. 

Ukupna vrijednost projekta/Ugovora iznosi 55,8 milijuna kuna, od čega ukupna bespovratna sredstva za nabavu 29 novih autobusa iznose 44,6 milijuna kuna.

Cilj ovoga projekta je osigurati održivu i kvalitetnu uslugu javnog gradskog prijevoza nabavom novih autobusa, koji će omogućiti povećanje kvalitete pružanja usluge te smanjenje negativnog utjecaja na okoliš. Novi autobusi prometovat će na linijama na kojima su dosad prometovali stari, a radi se o ukupno 17 linija na području grada Zagreba.

Navedeni ugovor drugi je po redu u okviru kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodjeljuje bespovratna sredstva za nabavku novih autobusa Gradu Zagrebu tj. ZET-u

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene