Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Ivo Josipović glasno je prozvao Europsku uniju.


Ivo Josipović zahvalio se čelnicima Eurospke unije na ukazivanju na probleme i podršci načinu na koji se Hrvatska bori protiv korupcije. 'No, mnogi su naši problemi upravo povezani s Europom, treba vidjeti gdje se pere novac, gdje su otvarani računi, pa afera Patria', rekao je Josipović i dodao kako ovo nije opravdanje, nego traženje pomoći.

Vezani članci Slika nije dostupna U MVPEI-ju predstavljen 12. Europski tjedan Slika nije dostupna 'Inicijativa Vesne Pusić je dobronamjerna i proeuropska'

'Gdje god ima korupcije trebaju ju iskorijeniti', kratko je odgovorio šef Delegacije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren. On se s predsjednikom Josipovićem susreo na skupu Centra za demokraciju Miko Tripalo.

>> Josipović: Svi moramo stisnuti gas do daske

Među prisutnima je bio i bivši predsjednik Stipe Mesić koji je naglasio kako se još uvijek ne zna tko su vlasnici najvećih firmi u ovoj zemlji. 'Treba razotkriti lance koji su prodrli su sve pore. Neki su kupovali slike velikih majstora i naplaćivali usluge', rekao je Stipe Mesić.

Dodao je kako je za razotkrivanje korupcije bitan trag novca. 'Lako se može otkriti odakle dolazi novac i plaća li se porez državi. Mnogi nisu imali ni za bicikl, a danas su vlasnici velikih tvrtki', rekao je Mesić.