Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivo Josipović ocijenio je da je inicijativa predsjednice Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU Vesne Pusić za dodatnim naporima oko završetka pregovora u lipnju dobronamjerna i proeuropska te da ima puno iskoristivih elemenata.


'Inicijativa je u prvom redu dobronamjerna, proeuropska i ima jako puno iskoristivih elemenata. Naravno, uvijek postoji prostor za modifikacije i dogovor s vladom jer je ona ipak vodi te procese, ali je vrlo jasno da se radi o jednoj dobronamjernoj incijativi usmjerenoj za što brži završetak pregovora', izjavio je Josipović koji je pritom izbjegao odgovoriti na koji će način odgovoriti na tu inicijativu.

Vezani članci Dara, baka Roditeljima treba organizirana podrška: "Roditeljstvo je kao onaj vlakić smrti, vozite se i nikad ne znate što vas čeka" Slika nije dostupna Pusić: Sanader predlaže odgodu primjene ZERP-a

>> Pusić: Završetak pregovora u lipnju sve je upitniji

Pusić je, prenose mediji, ocijenila kako do završetka pregovora treba po strani ostaviti sve političke razmirice te je u pismima predsjedniku i premijerki predložila dogovor kako bi se do 20. svibnja, kada Hrvatska mora ponovno Europskoj komisiji predati izvješće, ispunilo preostalih devet mjerila iz Poglavlja 23 (pravosuđe), te u narednom razdoblju pokrenula diplomatsko-politička ofenziva prema ključnim članicama EU. (HIna)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju