Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski policajci u Njemačkoj nadziru prosvjede zbog nuklearnog otpada.


Njemačku su okupirali prosvjednici koji blokadom željezničkog prijevoza pokušavaju omesti transport visokoradioaktivnog nuklearnog otpada. Okupilo ih se na desetke tisuća, a nadzire ih oko 16 tisuća policajaca, među njima su i policajci iz Hrvatske.

Vezani članci Alice Cooper i Sheryl Goddard (Foto: AFP) Legendarni glazbenik sklopio bizarni pakt sa suprugom koju u 43 godine braka niti jednom nije prevario Foto: AFP Povjerljivo izvješće UN-a: "Sjeverna Koreja nije zaustavila svoje nuklearne i raketne programe''

'Kolege su tu u svojstvu promatrača kako bi pratili djelovanje njemačke i policije Donje Saske za vrijeme transporta nuklearnog otpada', rekao je za Deutsche Welle Dieter Klante, glasnogovornik policije u Dannenbergu.

>> VIDEO: Žestoki sukobi policije i prosvjednika

Hrvatska je policajce poslala u sklopu pakta sigurnosti, kojeg su zemlje jugoistočne Europe potpisale s Njemačkom. Vlak s 11 kontejnera, u kojima je radioaktivni otpad, krenuo je iz pogona za obradu u La Hague u Francuskoj i ide prema međuskladištu nuklearnog otpada u njemačkom Gorlebenu.