Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dostojanstvena smrt?

TV voditelji obećali da će ubiti jedno drugo. Ako bude trebalo...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Za mene bi idealna smrt bila; zaključana soba, boca whiskyja i pištolj', kaže TV voditelj.

Kontroverzni britanski televizijski par, Richard Madeley i Judy Finnigan, sklopili su pakt o samoubojstvu, što su podijelili s javnošću i tako izazvali veliku debatu. Naime, prema pisanju Daily Maila, nakon 26 godina braka i smrti Richardove majke, voditelji su se obvezali 'pomoći' jedan drugom ako će patiti zbog bolesti, a to su nazvali 'odgovornošću prema partneru'.

Pročitajte i ovo Macron podržao prijedlog zakona o medicinski potpomognutom umiranju slijedi rasprava Macron podržao zakon koji podržava eutanaziju: "Otvara mogućnost traženja pomoći pri umiranju" Vatikan (Foto: AFP) dokument o kraju života Vatikan potvrdio da je protiv eutanazije, ali objašnjava kad treba prestati davati hranu i piće: ''Bog je jedini gospodar''

Prema britanskom zakonodavstvu, pomaganje u samoubostvu je kazneno djelo, čak i ako se događa izvan granica Velike Britanije. Međutim, Richard Madeley kaže kako ga za moguće posljedice nije briga.

'Ukoliko bi Judy bila toliko bolesna da mi kaže da želi otići i da joj u tome treba mala pomoć, napravio bih to i baš me briga ako bih zbog toga mogao odgovarati,' ističe voditelj dodajući kako bi napravio ono što je dobro za njegovu suprugu.

'To je vaš posao, da se brinete za partnera. To je vaša odgovornost', poručio je Richard Madeley.

I supruga ističe da će isto napraviti za njega, ako bude trebalo.

'Za mene bi idealna smrt bila da me se zaključa u sobi, s bocom whiskyja i pištoljem. Ne bih želio napraviti preveliki nered', kazao je Richard Madeley.

SVJETSKI PRESEDAN U Belgiji će djeca odlučivati o vlastitoj smrti!

Okidač za 'pakt o samoubojstvu' bila je smrti Richardove majke koja je prošlog mjeseca umrla od Alzheimera i raka pluća.

Za pomaganje u samoubojstvu u Engleskoj se može dobiti do 14 godina zatvora. Ipak, smjernice koje su izdane 2010. godine idu za tim da se onaj tko poštuje volju umirućeg iz suosjećanja, vjerojatno neće suočiti sa optužbama. Neki Britanci ipak odlaze u klinike u Švicarskoj gdje je eutanazija legalna.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene