Ministar obrazovanja Predrag Šustar odgovarao je na pitanja učenicima osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru. Što muči učenike od petog do osmog razreda i što im je rekao ministar?


Učenici su ispričali kako su u školskom dvorištu osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru, najveći problem sprave koje su neispravne i vrlo često se događaju nezgode. Veliku brigu stvara i beton jer je jako neravan. S krovova pada crijep.

Vezani članci Radovan Fuchs Za djecu koja ne idu na vjeronauk: U hrvatske škole stiže novi predmet Interkulturalna škola u Vukovaru (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Propao veliki norveški projekt u Vukovaru, sada od Hrvatske traže natrag 1,3 milijuna eura

'Ako je naša škola prva na redu za obnovu, zašto se onda vodotoranj počeo obnavljati', jedno je od pitanja koje su učenici postavili ministru.

'E, da, to su isto tako stvari koje se planiraju i država ima kao svoje neke razrede. Moj razred se bavi školama, sportom, fakultetima, a netko drugi nekim drugim stvarima. tako da svatko u tom svom razrediću pokušava napraviti najbolje za svoju državu i jedno ne isključuje drugo', odgovorio je ministar.

'Po vašem mišljenju koju bi srednju školu trebali upisati pošto se svaki drugi, treći učenik seli u drugu državu, zato što neće imati budućnost ovdje', pitala je jedna učenica.

'Teško pitanje. Struka koja je jako popularna je vezana za informatiku, i sve što je vezano za informatku za te kompjutere i cijelu tu tehnologiju', rekao je ministar.

O čemu je još ministar Šustar razgovarao s učenicima, možete pogledati u priloženom videu.

U vrijeme dok traje stručna i javna rasprava o cjelovitoj kurikularnoj reformi, uz projekt 'Zemlja znanja', čije su nositeljice novinarke Martina Bolšec i Srna Bijuk, Nova TV daje svoj doprinos hrvatskom obrazovnom sustavu. Kroz priloge iz škola u cijeloj zemlji, cilj nam je skrenuti pozornost na sve probleme obrazovnog sustava, i to iz ruke onih kojih se to najviše tiče - učenika i nastavnika. Novi prilog iz Vukovarske škole pogledajte u nedjelju u Dnevniku Nove TV u 19.15 sati.


 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju